O șoferiță din Australia a avut ghinionul să circule pe autostradă exact în momentul prăbușirii unui indicator montat deasupra drumului. Panoul a căzut chiar în fața ei, făcând-o să piardă controlul mașinii, după care i-a turtit plafonul.
S-a întâmplat marți seara, în jurul orei 17:30, pe autostrada Tullamarine din Melbourne (Australia). Totul a fost surprins de camera auto a următoarei mașini din coloană.
Citește și…
Tinerii din medii defavorizate pot urma gratuit școala de șoferi
Lamborghini Huracán EVO: Nu e doar un simplu facelift
Producție record pentru Duster: 2018 a fost un an bun pentru Uzina Dacia de la Mioveni
Și-a uitat copilul pe plafonul mașinii și a intrat pe autostradă. Cum au reacționat ceilalți șoferi
Metoda rapidă prin care știi dacă autoturismul tău este rechemat în service
Găsite într-o hală din Bulgaria: 11 BMW Seria 5 E34 cu zero kilometri
Îngroziți de mașinile autonome, locuitorii acestui oraș le bombardează cu pietre și le scot în afara șoselei
Înalt de 5 m și lat de 4 m, panoul cu pricina indica o ieșire de pe autostradă, aflată la 400 m distanță. Dintre toate vehiculele care circulau pe drum în momentul respectiv, doar cel din imagini a fost avariat. Șoferița în vârstă de 53 de ani a fost transportată la spital cu răni la nivelul gâtului și al mâinilor, iar acum este în afara oricărui pericol.
Reprezentanții Poliției susțin că vântul nu a reprezentat un factor în prăbușirea indicatorului și au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele reale.
Graeme Chambers, reprezentant al Administrației Drumurilor statului Victoria, susține că astfel de incidente sunt de o raritate extraordinară: „Am o experiență de peste 30 de ani în industrie, în calitate de inginer, și nu știu ca un astfel de eveniment să mai fi avut loc în trecut’.
Este posibil să fie vorba despre o eroare de design sau despre neglijență din partea celor care au montat panoul. Indicatoarele de pe autostrăzi sunt proiectate astfel încât să reziste fără probleme în condiții de vânt puternic, iar starea tuturor panourilor a fost verificată constant timp de 6 luni după ce au fost instalate. În aceste condiții, responsabili pentru incident ar putea fi și cei care au efectuat verificările fără să constate vreun pericol.
Porțiunea respectivă de drum a fost închisă timp de câteva ore, pentru a permite îndepărtarea de pe carosabil a mașinii avariate și a indicatorului rutier. În momentul de față, se circulă normal pe autostrada Tullamarine.
Sursa foto: captură ecran 9news.com.au