Sunt anumite situații în care cel mai bine este să nu te întrebi „De ce?’. Vizionarea clipului de mai jos este fără îndoială una din ele.
Citește și:
Acest mini-avion de vânătoare pe roți are mai mulți cai decât un BMW M5 (VIDEO)
Nu știm care a fost ideea care a dus la crearea acestui ciudat experiment vehicular, dar, dacă e să ne gândim mai bine, nici nu credem că vrem să aflăm. Tot ce știm este că ni s-a mai răspuns la o întrebare pe care nu am pus-o niciodată: „Este posibil ca două mașini sudate una de alta să facă drifturi reușite?’ Răspunsul, așa cum putem vedea în clipul de mai jos, este: „Da!’.
Mașinăria de drift siameză este formată din două exemplare de BMW E46 (un coupé și un sedan) legate pe veci prin trei drugi metalici – unul în față, unul în spate și unul la mijloc. În afară de culoare, numărul portierelor (care oricum s-a înjumătățit) și poziționarea volanului, cele două mașini sunt la fel. Sau cel puțin dispun de aceeași unitate cu ardere internă: L6 de 3,0 litri. Totalul de cai-putere cu care se laudă ciudățenia? 700.
În teorie, instrucțiunile de utilizare sunt simple: fiecare șofer este responsabil de roata sa directoare – roțile de pe partea unde mașinile au fost alipite au fost, firește eliminate, așa că mașinăria nou creată are patru roți – ceea ce înseamnă că pentru a se deplasa într-o direcție, șoferii trebuie să fie în sincron. La fel se întâmplă și atunci când vrei să mergi de-a latul.
În mod surprinzător, driftul în tandem (cum altcumva?) este posibil și dacă mașinile sunt sudate între ele, atâta timp cât șoferii acestora știu ce fac.