Poliția de Frontieră a reținut 230 de autovehicule în 2019. Care este cea mai scumpă

vezi galeria foto

În primele 11 luni ale anului 2019, Poliția de Frontieră a reținut nu mai puțin de 230 de autovehicule furate sau căutate de autorități. Iată care sunt cele mai importante mențiuni.


Citește și:

Isetta care a învins Zidul: poveste înduișătoare de acum 55 de ani (VIDEO)

Poliția Română cumpără drone în valoare de 900.000 Euro. Ce va face cu ele?

Rovinietă 2019: Unde sunt amplasate TOATE camerele de control care te urmăresc

A fost un an cu activitate pentru Poliția de Frontieră: de la depistarea de călători clandestini la capturi de droguri și reținere de autovehicule, polițiștii de frontieră s-au ocupat de toate. Pe noi ne interesează, firește, ce „capturi’ automobilistice s-au făcut la punctele de trecere vamală.


Din cele 230 de autovehicule reținute de-a lungul primelor 11 luni, 185 au fost autoturisme. Lista este completată de 24 de microbuze, 13 automarfare, 2 motociclete și 6 remorci. Cele mai multe imobilizări s-au produs la granița cu Ungaria, prin cele trei puncte de trecere: Petea, Nădlac II și Borș.

Principalele țări din care proveneau mașinile depistate sunt Germania, Italia, Franța și Marea Britanie. Scuza cea mai populară în rândul acelora aflați în spatele volanului a fost că ei nu știau că mașina este căutată, ei fiind doar „cumpărători de bună credință’. Alții au abordat problema ușor diferit: au zis că au fost plătiți pentru această „misiune’ de transport, dar nu știau ce anume transportă.


Mercedes-AMG, cea mai valoroasă captură a vameșilor

Topul celor mai valoroase capturi de anul acesta este dominat de un Mercedes-AMG E 63, fabricat în 2018. Acesta, deținut de un cetățean bulgar, a fost reținut pe 4 Martie 2019, la 01.30, la vama Giurgiu. Motivul: bun căutat pentru confiscare. Alerta fusese introdusă cu doar câteva ore înainte.


Motivul invocat de către șofer a fost că mașina era închiriată de la o societate de profil și că nu știa de natura actuală a autoturismului. Supersedanul E 63, estimat la 500.000 de lei (105.600 de euro) a fost reținut până la finalizarea cercetărilor.

Porsche Cayenne și Range Rover Velar, căutate în Italia

Pe 26 Septembrie 2019, polițiștii de frontieră de la vama Borș au identificat un Range Rover Velar (estimat la 70.000 €) înmatriculat în Italia, care figura în baza de date încă din 8 Septembrie ca bun căutat pentru confiscare. Șoferul a declarat că a fost rugat de o persoană (a cărei identitate nu o cunoaște) să aducă mașina în România; acesta a menționat și că nu știa că mașina este căutată de autorități.


O altă mențiune importantă este un autoturism Porsche Cayenne, an de fabricație 2018, dat în consemn de vameșii italieni.

„În data de 12 octombrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, pentru efectuarea formalităților de frontieră, un bărbat cu dublă cetățenie, româno-moldovenească, B.V., în vârstă de 23 de ani, domiciliat pe raza județul Argeș,’ detaliază Poliția de Frontieră.

Două Tesla (cu valoare cumulată de 160.000 €) confiscate în aceeași zi


Pe 9 August 2019, la vama Giurgiu s-a prezentat un cetățean român care transporta o Tesla Model X (an 2016) pe platformă. Verificările mașinii au relevat faptul că Tesla era un bun căutat pentru confiscare – alertă dată de vameșii norvegieni cu două săptămâni înainte.

„În acest timp, lucrătorii noştri au observat, în imediata apropiere a punctului, staţionând pe marginea drumului, un alt autoturism Tesla, model S. Având suspiciuni cu privire la motivul prezenţei in zonă, şoferul maşinii a fost legitimat şi identificat ca cetăţeanul român F.F., în vârstă de 39 de ani, care a declarat că aşteaptă o platformă pentru a transporta autovehiculul în Bulgaria.’

În urma verificărilor, vameșii au descoperit că autoturismul aparținea unei firme de leasing din Norvegia și fusese dat în consemn – ca bun căutat pentru confiscare – în aceeași zi.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE