Michelin România a reamenajat Refugiul Iezer cu ajutorul voluntarilor

vezi galeria foto

O echipă de 111 voluntari din partea Michelin România a reamenajat Refugiul Iezer și a remarcat traseele din Munții Iezer Păpușa.


Voluntarii au fost asistați de membrii Asociației Oxigen și de Echipa Salvamont Câmpulung. Scopul acțiunii de caritate a fost de a îmbunătăți siguranța traseelor montane din Munții Iezer Păpușa.

Citește și:

VIDEO: Ce a pățit un șofer care a intrat cu mașina pe șina de tramvai

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

Un șofer a găsit soluția perfectă la problema lipsei locurilor de parcare din București

Amenda pentru lipsa rovinietei: O nouă schimbare în legislație


Noi modificări aduse Codului Rutier

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

Două modele Duster au fost furate de la fabrică

Ți-ai pierdut permisul? Iată ce poti face pentru a-l recupera în cel mai scurt timp!

 

Munții Iezer Păpușa sunt situați în lanțul Carpaților Meridionali și se întind de la Dâmbovița la Râul Doamnei. Cel mai înalt punct este Vârful Roșu, având o altitudine de 2.469 de metri.

Proiectul de reamenajare s-a desfășurat în perioada 29 iunie – 21 iulie 2018, timp de patru week-end-uri consecutive.


Două trasee de aproximativ 10 km au fost remarcate și au primit panouri informative noi în punctele de plecare. Creasta Iezer a fost marcată cu stâlpi, iar refugiul și traseul au fost ecologizate.

Oficialii Michelin România au declarat următoarele: ‘Proiectul Michelin Green Mobility iși dorește să contribuie la crearea unui cadru mai sigur și accesibil pentru cei ce iubesc experiențele pe munte‘ și au completat astfel: ‘111 voluntari au colaborat, au muncit în conditii de vreme nefavorabilă și au făcut posibilă reamenajarea unui refugiu la peste 2000 de metri și a cărărilor ce duc către acesta‘. Ultima reamenajare a refugiului Iezer a fost realizată în 1973.


Michelin Green Mobility se află la a doua ediție. În 2017, proiectul a constat în remarcarea traseelor din Munții Baiului. 25 de km de traseu au fost remarcați pe creastă și în pădure. De asemenea, echipa Michelin România a creat o hartă a traseelor remarcate în Munții Baiului.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE