Multe idei bune, toate adunate sub forma unui SUV cu design original: Alfa Romeo Junior ia startul în carieră.

Circuitul de testare italian Balocco Proving Ground, aparținând mărcii Alfa Romeo, a constituit spațiul de debut pentru noua serie de SUV-uri compacte Alfa Romeo Junior. Acolo, echipa de ingineri Alfa Romeo a validat obiectivele dinamice de proiectare ale lui Alfa Romeo Junior și a dezvoltat numeroase alte modele Alfa Romeo de-a lungul unei istorii tumultoase. Renumita pistă „Alfa Romeo' și bucla cunoscută sub numele de „Langhe' au fost folosite pentru dezvoltarea tuturor mașinilor de stradă și de curse Alfa Romeo de-a lungul ultimilor 60 de ani.

Bineînțeles, cei interesați de sportivitate vor acorda în mod special atenție versiunii Alfa Romeo Junior VELOCE 280. După cu și denumirea sa o sugerează, Alfa Romeo Junior VELOCE 280 dispune de 280 CP, cuplul dezvoltat de sistemul său electric de propulsie atingând 345 Nm. În premieră pentru un autovehicul 100% electric cu tracțiune nativă pe roțile din față, cel mai avnsat diferențial mecanic cu alunecare limitată TorSen „D' (generația a patra) asigură optimizarea motricității la nivel integral (4WD), indiferent de condițiile de drum și de suprafață.

Un alt argument cu implicații dinamice: Alfa Romeo Junior VELOCE 280 este cel mai ușor automobil din clasa sa, cântărind 1.590 kg. Și pe latura practică, Alfa Romeo Junior este lider al segmentului, având cel mai mare portbagaj dintre concurenții premium (400 l), plus de organizatorul de cabluri Alfa Romeo pentru depozitarea cablului de încărcare.

La bord, datorită asistentului virtual „Hei Alfa' dotat cu inteligență artificială generativă și sistemului de navigație cu direcționare EV, Junior este cel mai avansat automobil Alfa Romeo de până acum. „Gata de a porni la drum, oriunde, oricând', pentru că Alfa Romeo Junior VELOCE 280 este echipată standard cu un sistem exclusivist de navigație conectată în timp real (EV Routing) care oferă acces la peste 600.000 de stații de încărcare (cea mai mare rețea de încărcare din Europa, accesibilă prin cardul exclusivist de Free2move E-Card).

Ce mai putem nota referitor la specificații? Regimul de vârf al motorului se ridică la 15.200 rpm, iar cuplul maxim este constant între 250 și 4.875 rpm. Alfa Romeo Junior VELOCE 280 este capbilă de o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 5,9 secunde și atinge o viteză maximă de peste 200 km/h. Mai exact, grupul motopropulsor este format dintr-un motor electric sincron și cea mai modernă baterie de 54 kWh, oferind o densitate energetică ridicată și un raport remarcabil între energia nominală și cea utilizabilă. Aceasta oferă o autonomie de 410 km în ciclul WLTP. În cele din urmă, încărcarea noului Junior VELOCE este foarte simplă: sunt necesare mai puțin de 30 de minute pentru a încărca bateriile de la 10 la 80% la stațiile DC de încărcare rapidă capabile să asigure un flux de 100 kW.

Adaugă un comentariu

Articole similare