Noua generație VW Transporter și Caravelle demonstrează convingător că nu-i neapărat să ai o viață grea la serviciu.

vezi galeria foto

Sub forma unei noi generații, VW Transporter și Caravelle completează în segmentul vehiculelor comerciale tipice oferta mărcii germane, garnisită deja în stratul superior cu inovaroarele ID. Buzz și Multivan. Designul modelelor Transporter și Caravelle poartă o amprentă high-tech, dar rămâne evident ancorat în teritoriul funcționalității și al eficienței prectice.


Nu s-a produs vreo schimbare radicală față de stilul seriei predecesoare T6.1 deoarece a fost preferată trimiterea către clientelă a unui mesaj de genul „știi pe ce contezi’, nu vei fi dezorientat și nu va trebui să depui vreun efort pentru a redescoperi utilizarea vanurilor de la VW.

Noile VW Transporter și Caravelle vor fi primele autoutilitare Volkswagen care vor include simultan în paleta de motorizări variante turbodiesel, plug-in hybrid și electrice.

Primele imagini ale dubițelor VW din generația a șaptea ne înfățișează versiunea cu finisare elaborată Style a gamei Caravelle și o versiune robustă, numită PanAmericana, ai cărei înaintași au statut de cult printre utilizatorii cu profil heavy-duty.


În cazul lui VW Transporter, fiecare detaliu tehnic și funcțional a fost îmbunătățit în comparație cu modelul predecesor. Noua generație oferă mai mult spațiu, mai multă sarcină utilă, mai multă capacitate de remorcare, mai multă eficiență și chiar mai multă perfecțiune. În timp ce Volkswagen Vehicule Comerciale a păstrat designul distinctiv al Transporterului, specialiștii l-au transformat și pregătit pentru o nouă eră. Această a șaptea generație va fi disponibilă în trei variante de amenajare a caroseriei: vehicul de marfă Kombi, apoi furgonetă cu panou și platformă în spatele cabinei și, bineînțeles, ca minibus numit Caravelle.


Sisteme de propulsie turbodiesel, plug-in hybrid și electrice de ultimă generație asigură performanțe și eficiență economică pe măsura cerințelor unui spectru larg de clienți. Tracțiunea integrală este disponibilă opțional. De fapt, marca germană nu a mai propus niciodată până acum o gamă atât de largă de vanuri VW: cu noile Transporter și Caravelle, emblematica ID. Buzz și ID. Buzz Cargo, versatilul Multivan și noul California bazat pe Multivan, Volkswagen Commercial Vehicles furnizează duba ideală pentru fiecare client.


Volkswagen Vehicule Comerciale și-a extins semnificativ gama de sisteme de propulsie odată cu debutul noilor VW Transporter și Caravelle. Pe lângă cele mai recente motoare turbodiesel (TDI), modelele vor fi disponibile atât cu propulsie plug-in hybrid, cât și cu propulsie complet electrică. Vorbim despre trei opțiuni diferite de putere a motorului TDI: 81 kW (110 CP), 110 kW (150 CP) și 125 kW (170 CP). Noul sistem de propulsie plug-in hybrid (eHybrid) cu o putere a sistemului de 171 kW (232 CP) poate fi deja comandat. Trei versiuni electrice cu puteri de 100 kW (136 CP), 160 kW (218 CP) și 210 kW (286 CP) și o capacitate netă a bateriei de 64 kWh vor urma în curând. În plus, va exista o versiune electrică având putere redusă și o baterie mai mică pentru transportul urban. Modelele TDI și eHybrid sunt dotate cu tracțiune față. Sistemul de tracțiune integrală 4MOTION este disponibil opțional pentru versiunile TDI de la 110 kW. Modelele complet electrice au tracțiune spate; o versiune cu tracțiune integrală este, de asemenea, planificată pentru o dată ulterioară. Motorul TDI de 125 kW este echipat standard cu o cutie de viteze automată cu opt trepte; această cutie de viteze este disponibilă ca opțiune și pentru TDI de 110 kW. Transmisia automată este standard pentru motorizările plug-in hybrid și electrice.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE