Nu doar un prag simbolic: Rimac Nevera 15th Anniversary Edition este confirmarea unei cote foarte înalte.

vezi galeria foto

Mate Rimac a fondat Rimac Automobili în 2009 într-un context total descurajant pentru lansarea unei noi mărci de automobile în Croația. Încrezător în viziunea sa referitoare la propulsia electrică de înaltă performanță, el a făcut eforturi pentru a-și materializa intențiile creative și, ca urmare, a reușit să ducă lucrurile mult mai departe decât ar fi anticipat oricine.


În prezent, ediția limitată Rimac Nevera 15th Anniversary face trimitere la vremurile de început ale mărcii. Dar Rimac Automobili reprezintă numai vârful aisbergului din activitatea pe care tânărul croat a dezvoltat-o pe tema vehiculelor electrice.

Să nu uităm, Rimac a fost cel care a pus convingător în evidență avantajele sistemelor alimentate la înaltă tensiune și a atras interesul producătorilor germani premium și nu numai pe al lor. Conceptul tehnic promovat de el a fost apreciat de grupul Porsche atât de mult, încât în s-a ajuns la formarea unui joint venture numit Bugatti Rimac, în care grupul Porsche deține 58,2% din acțiuni, Rimac având o parte de 20,4%. Cât despre branșa Rimac Technology, aceasta îi are ca acționari pe Rimac (37%), Porsche (24%), Hyundai (12%), restul acționarilor deținând 27%.


Oricum, în 2018 Rimac Automobili a anunțat primul hypercar complet electric din lume, cu cifre de performanță despre care lumea spunea că nu ar putea fi atinse niciodată. Trei ani mai târziu, acea mașină a devenit Nevera și a depășit fiecare dintre specificațiile deja menționate, devenind o mașină sport radicală și definind o experiență de performanță complet nouă.

Din Rimac Nevera 15th Anniversary Edition vor fi asamblate doar nouă exemplare la comandă, prima mașină fiind finisată într-o nouă nuanță de cupru. Vorbim aici despre prima vopsea mată adoptată pentru Nevera. Fiecare dintre cele nouă este personalizat printr-o serie de elemente aparte, inclusiv designul exclusiv al jantelor din aliaj cu două culori, insigna de aniversare a 15 ani și pattern-ul grafic Rimac – care imită conexiunile unei plăci de circuite – parcurge întreaga lungime a mașinii.


Prețul de 2.350.000 de euro include toate opțiunile, împreună cu valizele personalizate care se potrivesc perfect în portbagajul Neverei. Prima dintre cele nouă unități exclusive își va face debutul la Goodwood Festival of Speed ​​din 2024. Această mașină de client va parcurge emblematica probă Hill Climb, chiar aceea în care ediția Nevera Time Attack a stabilit recordul de mașini de producție în 2023, cu un timp impresionant de 49,32 secunde.


„Sincer, când am început să mă ocup de prima mea mașină electrică în garajul casei, nici nu mi-aș fi putut imagina unde o să ajung 15 ani mai târziu. Au fost atât de multe momente critice în primii ani, încât m-am gândit că puțin lipsește ca să renunț. Din această perspectivă, atingerea aniversării de 15 ani este demnă de o mare sărbătoare. Rimac Nevera 15th Anniversary Edition este mașina care arată ce înseamnă să atragi interesul global până la o evaluare de 2 miliarde de euro a companiei’, a declarat Mate Rimac, fondator și CEO al Grupului Rimac

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE