Șoferii bucureșteni care au fost acceptați în programul „Eco-voucher în schimbul unui autovehicul uzat’ trebuie să se grăbească. Se apropie termenul-limită pentru depunderea dosarului, acesta fiind stabilit pentru data de 21 februarie 2019.
În octombrie 2018, Primăria Capitalei a anunțat că oferă bucureștenilor 5.000 de eco-vouchere în valoare de câte 9.000 RON, dacă aceștia își casează vechea mașină. Cetățenii sunt astfel încurajați să cumpere autoturisme noi EURO 6 non-diesel, electrice sau hibride, un prim pas către eliminarea din trafic a vehiculelor extrem de poluante.
Citește și:
Duster 1.3 TCe: cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!
TOP 25 cele mai vândute mașini în Europa în 2018
Copacii căzuți peste mașini: când și cum pot cere despăgubiri șoferii
Românii au prins gustul mașinilor electrice: Câte au cumpărat în 2018
Autostrada de Centură prinde contur
Și-a modificat bicicleta ca să prindă 60 km/h, dar poliția nu a fost încântată
Ce se întâmplă dacă torni Coca-Cola în rezervorul mașinii?
Caracatița de parbriz, noua măsură împotriva șoferilor care parchează neregulamentar
Lista proprietarilor acceptați în program a fost publicată pe 23 noiembrie, pe site-ul PMB. Începând de la acea dată, bucureștenii selectați au la dispoziție 90 de zile calendaristice pentru a întruni condițiile rămase: să-și caseze și să-și radieze autoturismul vechi, după care să depună dosarul pentru obținerea eco-voucherelor. Concret, termenul-limită este 21 februarie.
Dosarul trebuie depus la Centrul de Informare și Documentare pentru Relația cu Cetățenii, din cadrul PMB, pe Bd. Regina Elisabeta, nr. 42, Sector 5. În cazul în care candidatul nu se poate prezenta personal la instituție, actele pot fi trimise prin poștă sau curierat, cu confirmare de primire, la aceeași adresă.
Lista celor 5.000 de proprietari eligibili în program poate fi consultată pe site-ul PMB, la secțiunea „Eco voucher în schimbul unui autovehicul uzat‘. Tot în această rubrică este inclusă lista operatorilor economici autorizați să desfășoare activități de colectare și tratare a vehiculelor scoase din uz. Nu în ultimul rând, aici este publicat și regulamentul programului, aprobat prin DPG nr. 1823/2018.
Autoturismele ecologice sunt din ce în ce mai populare pe șoselele României. Anul trecut s-au vândut 4.572 astfel de unități, cu 65,7% mai mult decât în 2017. Cel mai popular segment eco în rândul șoferilor români este cel al mașinilor hibride fără încărcare la priză.
Un alt anunț important cu privire la Programul Rabla vizează returnarea taxei auto cetățenilor și firmelor care au făcut cerere în acest sens. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat termenul-limită pentru rambursarea banilor. Articolul integral îl puteți citi pe Auto Bild.
Sursa foto: flickr.com/Paul Krueger