Ora de Educație Rutieră: Un proiect în întâmpinarea șoferilor de mâine

vezi galeria foto

Proiectul pilot numit ‘Ora de Educație Rutieră la Liceu’ a debutat în București la Liceul Miguel de Cervantes.


Alte zece licee din București vor fi vizitate în acest an de proiectul organizat de Asociația EDIT. Scopul este educarea liceenilor care au deja permis de conducere sau care doresc să obțină permisul de conducere în viitorul apropiat cu privire la statisticile sumbre pe care le-au provocat șoferii români și de a încerca să reducă accidentele rutiere prin comunicarea cu tinerii.

Citește și:

Ce trebuie să conțină o trusă sanitară auto?

Trofeul București: Super Rally din Capitală

Noi probleme pentru Uber și Taxify!


București este pe primul loc în Europa la aglomerație

S-a terminat cu mașinile poluante – vor fi interzise în București

Codul Rutier 2019: Cât de mari vor fi amenzile?

Proiect: amenzi pentru șoferii filmați în trafic

Noi oferte ANAF: Mașini ieftine la licitație

 

După cum au notat și reprezentanții Poliției Rutiere, tinerii cu vârsta sub 25 de ani provoacă cele mai multe accidente în București: 6,15% din totalul incidentelor. Pe deasupra, 6% din mașinile înmatriculate în Capitala Țării au provocat un accident, iar Bucureștenii sunt urmați pe lista șoferilor periculoși de omologii lor din Constanța și Iași.


Asociația EDIT a derulat până acum Ora de Educație Rutieră în grădinițe și școli primare, unde copiii erau învățați să traverseze corect și să fie atenți mereu atunci când sunt în apropierea unui drum. De data aceasta, scopul este de a intra în dialog cu viitorii șoferi, așa că organizatorii au adus laolaltă reprezentanți ai Poliției Române, ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pe pilotul de raliuri Adrian Grigore și diferite personalități media care au ‘priză’ la publicul tânăr.


Prima ediție l-a avut drept invitat special pe Dani Oțil, prezentator TV și pasionat de motorsport. Prezența unei persoane publice în această ecuație este deschiderea unui canal de comunicare ‘dezghețat’, care să le transmită elevilor un mesaj mai ușor de digerat în loc de tradiționalul ‘Viața are prioritate’.

Pe lângă o lecție rapidă de prim ajutor de la un instructor de la ISU, tinerii află și cum să procedeze în cazul unui accident rutier, cum pot să prevină o situație periculoasă într-o mașină chiar dacă sunt simpli pasageri, precum și sfaturi de conducere defensivă de la pilotul Adrian Grigore. Elevii care urmează cursurile liceelor participante au ocazia să câștige un curs de conducere defensivă la școala înființată de Adrian Grigore.


Următoarele licee partenere în proiectul-pilot ‘Ora de Educație Rutieră în Licee’ sunt C.N. Matei Basarab, Jean Monnet, Elena Cuza, C.N. Spiru Haret, C.N. Kretzulescu, Eugen Lovinescu, C.N. Mihai Viteazu, A.I. Cuza și C.N.T. Dumitru Motoc.

Anul 2019 va duce proiectul Ora de Educație Rutieră în Licee în toate liceele din București. Ulterior, se dorește extinderea acestui concept și în alte orașe din țară.

Auto Bild România este partener al acestui proiect, în speranța unei generații de șoferi mai precauți, care să ne ajute să reducem numărul victimelor din accidentele rutiere. Peste 2.000 de români au murit anul trecut în accidente rutiere, ceea ce ne aduce la cel mai ridicat număr al deceselor pe șosele din întreaga Uniune Europeană.



CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE