Pe fondul depopulării clasei off-road, Jeep Wrangler 2025 iese în evidență ca o propunere „pro”, iar marca profită de situație.

2025 Jeep® Wrangler Rubicon X 4xe

vezi galeria foto

Majoritatea seriilor de modele care, cu câteva decenii în urmă, formau nucleul tare al clasei off-road au migrat între timp către genul SUV de lux. Cele mai importante exemple ar fi Land Rover Defemder, Mercedes-Benz Clasa G și Nissan Partrol. În aceste condiții, Jeep Wrangler rămâne automobilul de serie cu cele mai extinse capabilități de rulare, iar partea sa tehnică tocmai a fost modernizată.


Beneficiind din plin de cei peste 80 de ani de experiență în inginerie 4×4, Jeep Wrangler devine, sub forma modelului 2025, cel mai ușor de recunoscut și cel mai polivalent vehicul de pe planetă. Jeep Wrangler se bazează pe obiectivul mărcii de a oferi libertatea de a alege, punând la dispoziție o combinație imbatabilă de potențial off-road de top, design Jeep iconic, libertate în aer liber, grupuri motopropulsoare avansate și un interior presonalizat, precum și o serie de dotări inovatoare de siguranță și tehnologie avansată, inclusiv extraordinara variantă Wrangler 4xe, dotată cu propulsie PHEV.
Având ca element de bază capabilitatea, Jeep Wrangler este construit pe o configurație body-on-frame, cu punți solide și diferențiale blocabile electronic.


Pentru a satisface exigențele celor mai mari fani ai off-road-ului, Wrangler vine cu o punte spate Dana full-float. Grupul motopropulsor hibrid combină un motor cu ardere internă robust amplasat în față cu un motor electric care antrenează roțile din spate (numai pe 4Xe), sistemul oferind o excelentă caracteristică de cuplu și asigurând o forță motrice optim dozată și continuă în orice situație.

În interior, airbagurile laterale tip cortină sunt standard pentru primul și al doilea rând de locuri. Jeep Wrangler are un sisytem multimedia Uconnect 5 cu toucscreen de 12,3 inchi dotat standard cu Apple CarPlay și Android Auto wireless, scaune față din piele reglabile electric pe 12 direcții și mai bine de 85 de dotări de siguranță, inclusiv Blind Spot Monitoring (Monitorizarea unghiului mort), Rear Cross Path Detection  (Asistență laterală la ieșirea din parcare), cruise control adaptiv care evidențiază rafinamentul modelului Wrangler, Drowsy Driver Alert (Detectarea stării de somnolență a șoferului), Lane Departure Warning (Avertizare la părăsirea benzii de rulare) și sistemul Traffic Sign Information (Informații privind indicatoarele rutiere), care recunoaște indicatoarele rutiere și transmite informațiile șoferului.



Pentru 2025, libertatea de a alege definește inclusiv lista motorizărilor disponibile, de la un motor turbo de 2,0 litri cu patru cilindri în linie cuplat la o cutie automată cu opt trepte, până la impresionantul plug-in hybrid 4xe. Jeep Wrangler 4xe este propulsat de un motor turbo pe benzină de 2,0 litri, două motoare electrice și un pachet de baterii de înaltă tensiune, oferind o autonomie complet electrică de până la 52 de kilometri (în ciclu urban) și zero anxietate legată de autonomie.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE