Podul Grant s-a transformat într-o adevărată capcană pentru șoferii bucureșteni. Un fragment din rostul de dilatație al acestuia s-a desprins și s-a curbat vertical, devenind un pericol imens pentru șoferii care traversează Podul Grant.
Pneurile mașinilor se pot sparge instantaneu în momentul traversării acestui rost, ceea ce – la viteze mari – poate conduce la accidente grave. În cazul unui scuter sau a unei motociclete, accidentul este garantat la trecerea peste acea piesă metalică.
Starea deplorabilă în care se regăsește rostul de dilatație al Podului Grant a fost surprinsă de un utilizator al Facebook, pe nume Mircea Cireșaru. Acesta a postat fotografia pe rețeaua socială, cu descrierea „Atenţie pe unde muriţi! Bucureşti, Podul Grant, 2019′.
Publicată în urmă cu două zile, pe 17 martie, postarea a fost distribuită până în prezent de peste 700 de ori. Întrebat pe ce sens de circulație a avut loc defecțiunea, autorul postării răspunde în secțiunea de comentarii: „Pe toate sensurile e un real pericol’.
Podul grant, un pericol pentru șoferi
Practic, elementul respectiv s-a transformat într-un adevărat „spike strip’, adică acel dispozitiv folosit de polițiștii americani pentru a sparge pneurile mașinilor urmărite (în situații excepționale).
Rostul de dilatație este o instalație montată între două plăci ale unui pod, menită să își modifice lent dimensiunile, în funcție de contracția sau dilatația termică a structurii drumului. Rolul său este să „preia’ mișcările de contracție sau de dilatație ale podului, pentru a preveni deteriorarea acestuia din cauza temperaturilor extreme.
Citește și:
Parcarea laterală este complet reinventată prin acest truc spectaculos
ABS pe zăpadă – Diferența dintre a frâna CU ABS și FĂRĂ ABS
Examen auto – Cum obții permisul de conducere, pentru fiecare categorie în parte
O Dacie cu motor turbo și transmisie integrală mătură tot ce îi stă în cale
ABS, TSI, ESP – Ce înseamnă aceste prescurtări auto
Nu este prima oară când se desprinde un rost de dilatație al Podului Grant. Cel mai recent, acest lucru s-a întâmplat în octombrie 2017. Cu un an înainte, în octombrie 2016, a avut loc același incident. Traficul a fost oprit atunci timp de trei ore, până când polițiștii au înlăturat de pe carosabil fragmentul metalic.
Sursa foto: facebook.com/mircea.ciresaru.3