Potențialul dinamic al unui automobil – BMW, să zicem – nu poate fi valorificat fără pneuri capabile – Pirelli, să zicem.

vezi galeria foto

BMW Group și Pirelli au colaborat pentru a realiza noi anvelope P Zero Winter 2 de 20 de inchi pentru BMW Seria 7. Produsul vizează etichetarea europeană „Clasa A’ pentru rezistența la rulare. Astfel a fost stabilit un nou punct de referință în materie de anvelope destinate vehiculelor complet electrice, oferind șoferilor o experiență de conducere excepțională, cu autonomie extinsă, confort fără compromisuri și performanțe remarcabile în condiții de iarnă pe diferite suprafețe.


Toate anvelopele cu care BMW echipează automobilele noi sunt dezvoltate special pentru modelele BMW, în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate și tehnologie și, prin urmare, primesc Star-Mark specific BMW ca sigiliu de aprobare. Acest demers confirmă că anvelopele automobilelor BMW îndeplinesc cerințele stricte stabilite de BMW, garantând performanță și siguranță optime. Acest lucru este în concordanță cu strategia Perfect Fit a producătorului Pirelli, care își propune să dezvolte anvelope specifice pentru mașinile cu care vor fi echipate.


În comparație cu anvelopele de vară, anvelopele de iarnă au un impact eco defavorabil asupra prestațiilor mașinii datorită unei rezistențe mai mari la rulare. Efectul se datorează compușilor și modelului benzii de rulare concepute pentru a oferi aderență superioară pe asfaltul înzăpezit și umed. Rezistența la rulare a unei anvelope condiționează forța necesară pentru mișcarea de rulare, influențând direct autonomia vehiculelor.

Noua anvelopă de 20 de inchi, realizată în colaborare cu Pirelli, compensează aceste dezavantaje, rezultând o autonomie extinsă de până la 50 km pentru BMW i7 complet electric în comparație cu o anvelopă de iarnă standard. Progresele tehnologice specifice pentru Pirelli P Zero Winter 2 pot fi atribuite progreselor semnificative, în special în domeniile modelului benzii de rulare și materialului benzii de rulare.


„Această colaborare între BMW și Pirelli reprezintă o etapă semnificativă în tehnologia anvelopelor în ceea ce privește autonomia specifică anvelopelor de iarnă’, a declarat dr. Mihiar Ayoubi, Senior Vice President Development Driving Pleasure la BMW Group. „Suntem mândri să colaborăm cu Pirelli pentru a oferi clienților noștri o experiență de condus excepțională, care combină nivelul înalt de performanță pe zăpadă și umed cu un impact pozitiv semnificativ pentru vehiculele noastre complet electrice în timpul iernii. Aceste anvelope exemplifică angajamentul nostru de a împinge mai departe limitele mașinilor noastre în fiecare privință.’


Această nouă dezvoltare de la BMW Group și Pirelli s-a aliniat cu obiectivele de sustenabilitate ale celor două companii prin utilizarea materialelor regenerabile și prin reducerea amprentei de CO2 a fabricilor lor. Acest parteneriat prezintă viziunea comună a BMW și Pirelli pentru mobilitatea de mediu responsabilă și dedicarea lor spre a depăși și mai mult limitele tehnologiei anvelopelor. Anvelopa va fi disponibilă pentru BMW Seria 7 începând cu august 2024. Va urma implementarea aceastei noi tehnologii la alte modele BMW viitoare, începând cu noul BMW X3 în a doua jumătate a anului 2024.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE