Preţul petrolului a atins joi cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani şi jumătate, datorită măsurilor luate de OPEC şi producători de afara organizaţiei pentru reducerea producţiei.
Anunțul despre Schumacher care dă speranțe: Își poate vedea copiii crescând’
În plus, stocurile din Statele Unite au scăzut peste aşteptări, continuând tendinţa consemnată în ultima perioadă de cel mai mare consumator de petrol din lume.
Cât alcool pot consuma şoferii şi în cât timp se elimină din organism
Cum se fura o mașină într-un minut, fără chei
Cotaţia petrolului Brent, de referinţă pe piaţa internaţională, a atins joi un maxim de 68,27 dolari pe baril. Preţul ţiţeiului de referinţă pe piaţa americană a avansat până la 62,21 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins după luna mai 2015.
Benzina s-a scumpit cu 8,66% față de începutul anului 2017, iar motorina a consemnat o majorare de preț de 11,2%, potrivit unei analize bazate pe datele Comisiei Europene.
Adio permis în format fizic! Ce le vom arăta polițiștilor!
N-A MAI SUPORTAT și A RĂZBUNAT MII DE OAMENI! Vrei să mă dau jos la tine?’
Datele arată însă că prețurile actuale sunt cu aproape 15% mai mari față de valorile înregistrate în vară. Vina este pasată între Guvern, companiile petroliere și… uragane.
Reamintim, anul 2017 a debutat cu eliminarea supraaccizei de 7 eurocenți pe litru și a taxei pe stâlp, în valoare de 1% din valoarea activelor. Cele două taxe au fost date ca motivație în anii trecuți pentru scumpirea carburanților de către companiile petroliere.