Primăria Capitalei are de gând să ridice mașinile parcate neregulamentar pe arterele principale

vezi galeria foto

Primăria Generală a Municipiului București are în plan să ridice mașinile parcate neregulamentar pe arterele principale ale Capitalei. Serviciul va fi prestat de către Compania Municipală Managementul Traficului București SA.


Citește și…

Noile versiuni Porsche 718 Cayman T și 718 Boxster T

Introducerea noii taxe auto va fi amânată pe termen nelimitat

Record în România: cea mai lungă distanță parcursă cu o mașină electrică

Skoda Kodiaq RS debutează în România 

Accidentele rutiere ucid 1.35 milioane de oameni pe an

Nici Mercedes-Benz nu s-a gândit la asta! Ford patentează centurile încălzite

Pericol pentru circulație: podul peste Argeș de la Adunatii Copaceni

Skoda Scala se prezintă: Înlocuitorul lui Rapid e gata de debut


Second-hand | Mazda CX-5 de la 12.000 de euro: Tinerețe fără bătrânețe

Cele mai frecvente motive pentru care autoturismul tău refuză să pornească

 

În decursul anului 2018, Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București a primit aproape 3.000 de sesizări cu privire la mașinile parcate neregulamentar, iar polițiile locale de sector au înregistrat peste 13.500 de sesizări în aceeași perioadă.

Multe dintre acestea s-au realizat deoarece autoturismele staționate blocau trecerile de pietoni sau stațiile mijloacelor de transport în comun.


Primăria Sectorului 3 a început deja să ridice mașinile parcate neregulamentar încă din vară, iar tarifele se ridică la minimum 500 de lei. Același tarif va fi folosit și de Primăria Capitalei.

Tariful de ridicare este de 200 de lei, iar tariful de transport este de 150 de lei pentru autoturismele cu masă mai mică de cinci tone. Pentru celelalte, tariful de ridicare este de 270 de lei, iar tariful de transport este de 200 lei. La acesta se adaugă un tarif unic de depozitare, care se ridică la 150 de lei pentru primele 24 de ore, indiferent de masa mașinii.


Dacă autoturismul nu este ridicat după 24 de ore, tariful de depozitare scade la 50 de lei pentru fiecare zi pe care autoturismul o petrece în curtea companiei.

În același timp, tarifele practicate pentru ridicarea, transportul și depozitarea pentru 24 de ore a autoturismelor în celelalte județe din țară sunt similare. În județul Iași se plătesc 490 de lei, în Cluj 596 de lei, în Sibiu 600 de lei, în Timișoara 505 lei, în Buzău 600 de lei, iar în Ploiești 530 de lei.

În județul Constanța există o taxă unică de 504 lei, care se referă la ridicarea, transportul și depozitarea pe termen nedeterminat a autoturismelor abandonate, la care se adaugă și o amendă cuprinsă între 1000 și 2000 de lei.


În București, serviciul de ridicare va fi gestionat de Compania Municipală Managementul Traficului București SA. Interesant este că actul de înființare al acestei companii a fost anulat în justiție, ceea ce înseamnă că firma ar trebui desființată.

Sursa: Profit.ro

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE