România este pe lista scurtă a chinezilor de la Chery pentru construirea unei fabrici de automobile. Iată contextul detaliat.

vezi galeria foto

Grupul chinez Chery își va intensifica în viitorul apropiat preocupările legate de piața europeană pe fondul creșterii exportului său de automobile către Ocident. În vederea edificării unei prezențe consolidate a grupului Chery în Europa, construirea unor fabrici va fi pasul următor.


În plus, fabricarea automobilelor Chery în Europa va permite evitarea taxelor pe care UE le va aplica automobilelor importate din China. Asimilarea locală a unui număr cât mai mare din seriile de vehicule ale mărcii Chery este de natură să susțină în manieră determinantă acest demers.

În prezent, Chery deține o fabrică în Spania, iar lansarea în România a seriei de SUV-uri Chery Omoda este iminentă. Conform unei declarații date pentru G4Media de către Marcus Du, Senior Brand Manager pentru România: „în prezent, selectăm parteneri. În ceea ce privește înființarea unei fabrici, am putea lua în considerare acest lucru în viitor. Fabrica va veni anul viitor sau mai târziu. Am înființat deja o fabrică în Spania și am început livrările în Polonia, Spania și Ungaria. Intenționăm să ne lansăm în alte țări, precum Germania, Italia, Republica Cehă și România în viitorul apropiat’.


Recent, SUV-urile Chery Omoda s-au bucurat de o ascensiune semnificativă a vânzărilor la nivel mondial. „Volumul global cumulat al vânzărilor a depășit 220.000 de unități, pătrunzând cu succes pe peste 40 de piețe de pe șase continente, ceea ce îl face unul dintre brandurile auto cu cea mai rapidă creștere la nivel global. Seria Omoda, ca linie de produse de bază a mărcii, a câștigat rapid interesul tinerei generații de utilizatori la nivel global, datorită înțelegerii profunde a nevoilor utilizatorilor, a designului futurist unic și a activităților ecologice în stil LOHAS’, a detaliat Charlie Zhang în calitate de vicepreședinte executiv al Chery Auto.


Din punct de vedere tehnic, Chery Omoda dispune de o motorizare turbo cu benzină având cilindreea de 1,6 litri. Puterea sa maximă este de 197 CP, în timp ce cuplul maxim de 290 Nm este disponibil pe un interval de turații cuprind între 2000 și 4000 rpm. Cotele de gabarit sunt: ampatament – 2630 mm, lungime – 4400 mm, lățime – 1,830 mm și înălțime – 1590 mm. Astfel calibrat Chery Omoda intră în concurență directă cu foarte apreciatele modele crossover-SUV familiale aflate la limita dintre clasele mică și compactă.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE