Scandal în Germania: Totul a pornit de la o utilitară DHL

vezi galeria foto

Daimler, compania care deţine Mercedes-Benz, a încercat să obțină o utilitară DHL prin mijloace neconvenționale.


Cei de la Daimler voiau să testeze sistemul electric al utilitarei și să descopere cum funcționează aceasta, fiind vorba despre un model numit StreetScooter, dezvoltat de DHL/Deutsche Post împreună cu Universitatea din Aachen.

Aparent, cei de la Daimler nu au vrut să ceară vehiculul de la DHL prin canalele oficiale și nici să-l împrumute prin canalele oficiale. Aparent, potrivit Der Spiegel, anumiți angajați Daimler ar fi înfințat un fals serviciu de îngrijire a persoanelor, care avea o adresă falsă, dar care ar fi fost eligibil să primească un asemenea vehicul în custodie din partea DHL.


Citește și:

Proiect la Primăria Capitalei: O zi fără mașini în București

Video: Vezi cum dispare un pod afectat de inundații

Volkswagen: Jumătate dintre modelele importante au omologare WLTP

Autostrăzi cu taxă în România: Cât va costa să mergi 100 de kilometri?

Lada Vision 4×4: Cum arată un SUV de clasă mică de la ruși!

Rovinieta 2018: Cine sunt cei care nu trebuie să o plătească?

Cea mai scumpă mașină vândută vreodată la licitație – recordul a fost doborât

Lamborghini Aventador SVJ – noul vârf de gamă al italienilor


Dacia are acum magazin online. Poți să-ți cumperi mașina stând pe canapea!

Prieten al familiei Schumacher: Nu-l vom mai vedea vreodată pe Michael

Ai văzut cât costă o Dacia 1300? Tu cât ai fi dispus să oferi?

Încercarea de a păcăli o firmă de curierat cu o adresă falsă a ridicat câteva alerte între cei de la DHL, care au decis să le împrumute acea utilitară DHL StreetScooter în speranța că va fi testată pentru scopul pentru care a fost solicitată, respectiv transportul de persoane care au nevoie de asistență specială.


Folosind GPS-ul de la bord, cei de la DHL și-au dat seama că dubița lor electrică a fost condusă la altă adresă și a ajuns până la Stuttgart. Au decis să trimită o echipă pentru a localiza vehiculul, moment în care au constatat că era condus pe o pistă de teste a celor de la Daimler AG. Practic, compania care deține Meredes-Benz și Smart a împrumutat o utilitară electrică de la DHL sub pretextul testării în vederea transportului de persoane și a testat-o în realitate pe una dintre pistele de încercări ale companiei.


Cei de la DHL nu au fost deloc amuzați de situație și au trimis o echipă de reprezentanți legali pentru a solicita returnarea utilitarei în regim de urgență. Angajații Daimler s-au conformat și le-au înapoiat utilitara în doar jumătate de oră.

Întrebați de Der Spiegel despre situație, cei de la Daimler au considerat că nu au greșit să împrumute acest vehicul de la DHL din moment ce era disponibil publicului larg. Reprezentanții DHL nu au comentat situația mai departe, iar cei de la Daimler s-au ferit să detalieze ce au învățat din aceste probe.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE