Este sistemul Tesla Autopilot mai sigur decât condusul normal?

vezi galeria foto

Sistemele de conducere autonomă sunt încă privite cu scepticism de către potențialii clienți. Cu toate acestea, Tesla a dezvăluit rezultatele celui de-al treilea raport de siguranță, care indică faptul că șoferii care utilizează sistemul Tesla Autopilot au șanse mai mici să fie implicați într-un accident față de momentele când conduc singuri autoturismul.


Primul raport de acest gen pentru anul 2019 are rolul de a stinge conflictele lansate de mass-media în legătură cu mulțimea de accidente petrecute atunci când martorii erau de părere că sistemul Tesla Autopilot era activat.

În orice caz, capacitatea de conducere autonomă nu te salvează în totalitate de accidente. Raportul din octombrie 2018 a dezvăluit că un accident se petrece o dată la fiecare 3,34 milioane de mile parcurse atunci când sistemul este pornit, iar în condițiile în care este oprit, un eveniment se petrece o dată la fiecare 1,92 milioane de mile parcurse.


Citește și:

Uite de ce a renunțat la o colecție de Lamborghini

Rabla 2019 – Când începe programul și care este prima de casare?

Românii optează tot mai rar pentru mașini second-hand

Designerul lui Bugatti Veyron va proiecta mașini pentru Rolls-Royce

Modelele Dacia comercializate în România primesc ediția limitată Techroad

7 din 10 șoferi regretă că au cumpărat o mașină electrică

Primul cuplu căsătorit care câștigă un rally raid la Cupa Mondială

 

De atunci, accidentele au început să fie mai frecvente, unul pentru fiecare 2,87 de milioane de mile (când Tesla Autopilot este activat) și unul la fiecare 1,76 de milioane de mile (când este oprit). Cu toate acestea, mașinile ecologice ale constructorului american sunt implicate mult mai rar în accidente, deoarece studiile NHTSA demonstrează că, în medie, un accident în Statele Unite ale Americii se petrece la fiecare 436.000 de mile parcurse.


Ca o paralelă la studiul efectuat de americani, România se află la coada clasamentului din Uniunea Europeană când vine vorba de accidente grave. În fiecare an, mai mult de 1.900 de persoane își pierd viața pe șosele.


Datele furnizate de Tesla sunt vitale pentru studiul conducerii autonome și sunt de folos pentru toți ceilalți producători, dar mai ales pentru clienții care au în vizor achiziționarea unei mașini cu capacități de conducere semiautonomă.

Sursa: Electrek.co

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE