Strada nu este scrumieră! Ce pățesc șoferii prinși aruncând chiștoace pe jos

vezi galeria foto

Deși aruncatul mucurilor de țigară pe drumul public se sancționează cu o amendă de până la 5.000 de lei, românii observă că această lege este rareori aplicată, deci nu se sfiesc s-o încalce. Văzând cât de mulți șoferi își aruncă țigările pe geam cât așteaptă la semafor, doi voluntari au demarat o campanie prin care speră să reinstituie bunul simț în rândul conducătorilor auto.


Campania #NuAruncaChiștoace a început marți, 29 martie, în București. Inițiatorii ei sunt Răzvan Bușulescu și Marian Răduna, doi prieteni care se declară sătui de lejeritatea cu care concetățenii lor poluează mediul înconjurător. Văzând că autoritățile nu se implică suficient în stoparea fenomenului, activiștii au declanșat propriul lor război împotriva mucurilor de țigară.

Răzvan și Marian stau la pândă prin diverse intersecții din București, urmărind cu mare atenție comportamentul șoferilor care așteaptă la semafor. Imediat cum surprind vreunul aruncând chiștocul pe geam, se îndreaptă către mașina acestuia, ridică mucul de țigară și i-l înapoiază.


Ți-a căzut asta. De ce ai aruncat-o?‘, întreabă unul dintre voluntari, în timp ce al doilea filmează întreaga scenă. Răspunsurile vinovaților sunt, în linii mari, aceleași: din greșeală, din neatenție, „mi-a picat din mână’. În continuare, activiștii îi informează pe conducătorii auto că amenda contravențională în acest caz este de 2.000 – 5.000 de lei.

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor


Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Conștienți că suma nu îi sperie, Răzvan Bușulescu și Marian Răduna încearcă altă tactică: le oferă cadou șoferilor câte o scrumieră auto, personalizată cu mesajul „Strada nu este o scrumieră’.


Un singur chiştoc reuşeşte să polueze 1.000 de litri de apă şi se dezintegrează în 12 ani‘, aflăm de proaspăt lansata pagină de Facebook a campaniei #NuAruncaChiștoace.

 

Sursa foto: captură ecran facebook.com/NuAruncaChistoace

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE