Soluție versatilă pentru alimentarea automobilelor electrice: POWER CUBE 150, supranumit sugestiv „cubul cu energie”.

vezi galeria foto

Un parteneriat de perspectivă: PRIME Batteries Technology, Eldrive România și ALLSPARK Energy pun împreună umărul la susținerea electromobilității în România pe calea cea mai utilă: extinderea în teritoriu posibilităților de amlimentare pentru BEV-uri. Aici intervine noul sistem propus sub denumirea POWER CUBE 150.


Un pachet de acumulatori de tipul POWER CUBE 150 poate alimenta mașini electrice cu energia captată din rețea sau din panouri fotovoltaice. Este ideal pentru zone în care rețeaua electrică are nevoie de îmbunătățiri. Similar cu principiul colectării și folosirii apei de ploaie, POWER CUBE 150 poate capta și stoca energie din rețea, cu un consum mic și constant, pentru a proteja sistemele electrice din zonă. În momentul în care o mașină electrică vine la încărcat, aceasta poate beneficia de putere de încărcare mare – până la 150 kW – fără ca rețeaua electrică să fie afectată.


Astfel, utilizarea POWER CUBE 150 este ideală pentru hoteluri sau pensiuni izolate, dar și în benzinării, care adesea n-au putere instalată suficient de mare pentru a asigura funcționarea normală a benzinăriei, plus stații de încărcare pentru mașini electrice.

„PRIME Batteries Technology produce baterii pentru aplicații variate, de la stocare pentru sistemul național de energie, până la baterii de tractiune pentru autovehicule autoutilitare și este cel mai mare producător de baterii Li-Ion din Europa de Sud-Est. Odată cu lansarea POWER CUBE 150 devenim și deschizători de drumuri în această direcție a soluțiilor integrate dedicate stocării energiei din surse multiple. Prin colaborarea cu Eldrive România aducem, stocam și livrăm energia acolo unde este nevoie, facilitând tranziția la mobilitatea electrică, dar și la noțiunea de consumator dispecerizabil. Produsul este primul dintr-o serie pe care le vom dezvolta împreună cu ALLSPARK Energy în domeniul stocării de mică și mare capacitate, de largă aplicabilitate, care sunt esențiale pentru a asigura tranziția la o economie verde și, mai ales, circulară’, a spus Vicențiu Ciobanu, Co-Fondator și CEO al PRIME Batteries Technology.



„Mă bucur că Eldrive România face parte din acest proiect pentru că putem arăta cât de versatile sunt soluțiile de încărcare pe care compania noastră le oferă clienților. Serviciile noastre de încărcare pentru mașini electrice sunt amplasate în parcările centrelor comerciale, clădirilor de birouri, cartierelor rezidențiale și stațiilor de carburanți, iar acum putem merge și în zone mai izolate sau unde rețeaua electrică națională este insuficient dezvoltată’, a declarat Camelia Popescu, Country Manager, Eldrive în România.


Eldrive a făcut o prioritate din creșterea densității punctelor de încărcare pentru mașini electrice, pe teritoriul României, precum și asigurarea unui serviciu de încărcare fiabil.

„ALLSPARK Energy s-a implicat de la bun început în acest proiect, alături de PRIME Batteries Technology și Eldrive România, pentru că ne dorim ca energia electrică să fie disponibilă literalmente peste tot – oriunde are nevoie să încarce un șofer de mașină electrică’, a declarat Dan Dumitru, CEO al ALLSPARK Energy.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE