Un studiu Hyundai a urmărit tiparele comportamentale afișate de șoferi, iar numărul este de-a dreptul impresionant!
Citește și:
București nu a fost inclus în acest top mondial și nu știm dacă să ne bucurăm
1 din 3 șoferi români riscă, cu bună știință, amendă de 1.800 de lei. Ce regulă încalcă
Hyundai a condus un studiu efectuat pe 2.000 de participanți pentru a afla care mai sunt tiparele comportamentale ale șoferilor, dar și impresiile acestora despre vehiculele cu propulsie alternativă, și îndoielile privind mașinile electrice.
În urma experimentului s-au descoperit nu mai puțin de 37.000 de moduri diferite de condus, cu toate că nu înțelegem foarte clar ce înseamnă asta. Însă celelalte informații relevante sunt mai ușor de înțeles, precum clasificarea tipurilor de șoferi.
Studiu Hyundai UK, efectuat pe șoferii din Marea Britanie, a relevat cinci mari categorii de șoferi, în funcție de comportamentul lor în spatele volanului: încrezător, cumpătat, calm, agitat și agresiv. Întrebate cum anume se percep, cele 2.000 de persoane intervievate au răspuns după cum urmează: 28% se văd încrezătoare, 24% cumpătate, 19% calme, 7% agitate și 7% agresive. În mod deloc surprinzător, bărbații tind să se considere siguri pe ei mai mult decât femeile, în timp ce reprezentantele sexului frumos se văd mai degrabă agitate în spatele volanului.
Cât despre tipare comportamentale, 92% din respondenți au spus că nu claxoneză niciodată alți șoferi, 42% au declarat că acordă prioritate vehiculelor de transport în comun, iar 37% au răspuns că le mulțumesc celorlalți participanți la trafic. Lumina galbenă a semafoarelor este forțată de 20% dintre șoferi.
Un studiu din aceeași arie de interes, condus de Continental împreună cu Academia Titi Aur, a relevat că în România 70% dintre șoferi depășesc, cu bună știință, viteza legală, iar circa 30% au mărturisit că încalcă în mod voit o lege de circulație cel puțin o dată pe lună.