Noua uzină de semiconductori a brandului Bosch este controlată cu ajutorul inteligenței artificiale

vezi galeria foto

Bosch deschide în Germania una dintre cele mai moderne fabrici de plăcuțe semiconductoare din lume. Echipamentele automatizate, complet conectate, alături de procesele integrate, combinate cu inteligența artificială (IA), fac din locația din Dresda o fabrică inteligentă și un pionier în materie de Industrie 4.0. Uzina a fost inaugurată oficial pe 7 iunie 2021.


„Tehnologia de ultimă generație prezentată la noua fabrica de plăcuțe semiconductoare din Dresda reprezintă un exemplu excelent al ceea ce actorii europeni publici și privați pot obține atunci când își unesc eforturile. Semiconductorii vor contribui la dezvoltarea unor industrii precum transportul, producția, energia verde și asistența medicală – unde Europa excelează. Acest lucru va contribui la consolidarea competitivității Europei ca leagăn pentru inovații de ultimă generație’, a declarat Margrethe Vestager, vicepreședinte al Comisiei Europene. 

Uzina de la Dresda este prima fabrică AloT, complet conectată și auto-optimizată încă de la început. Bosch a investit aproximativ un miliar de euro în această direcție, uzina reprezentând cea mai mare investiție unică din istoria de peste 130 de ani a companiei. Producția va începe de luna viitoare, cu șase luni mai devreme decât era planificat. Din acel moment, semiconductorii fabricați vor fi folosiți pentru sculele electrice Bosche, urmând ca plăcuțele semiconductoare dedicate industriei auto să ia ființă din luna septembie, cu trei luni mai devreme decât sperau oficialii.


Astăzi lucrează deja 250 de persoane în fabrica de plăcuțe semiconductoare din capitala Saxoniei, pe o suprafață de 72.000 de metri pătrați. Forța de muncă urmează să crească la aproximativ 700 de angajați după finalizarea lucrărilor de construcție.

În 2016, fiecare autovehicul nou, la nivel mondial, avea în medie mai mult de nouă cipuri Bosch la bord, în componente precum unitatea de control a airbagurilor, sistemul de frânare și sistemul de asistență la parcare. În 2019, acest număr era deja de peste 17. Cu alte cuvinte, numărul lor aproape s-a dublat în doar câțiva ani. În anii următori, experții preconizează că va fi înregistrată cea mai puternică creștere în domeniul sistemelor de asistență pentru șofer, sistemelor de infotainment și al electrificării sistemului de propulsie. Prin fabrica de plăcuțe semiconductoare de la Dresda, Bosch răspunde cererii crescute de semiconductori la nivel internațional.


CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE