Un deputatul a depus un proiect de lege care prevede ca şoferii prinşi că folosesc telefoanele mobile în timp ce conduc sau sunt identificaţi ulterior, prin postări pe reţelele de socializare sau în mass-media, să fie sancţionaţi cu suspendarea permisului de conducere pentru 90 de zile.
UIMITOR: acesta este NOUL BMW SERIA 8 COUPE!!!
Deputatul Petru Movilă mai vrea ca amenzile şi punctele de penalizare să nu se aplice doar în cazul folosirii telefoanelor mobile la volan, cum prevede legislaţia acutală, ci în cazul tuturor mijloacelor de înregistrare audio sau video, cu excepţia dispozitivelor de tip „mâini libere’.
NOILE RADARE ale Poliţiei Române sunt coşmarul şoferilor!
Modelul DACIA ţinut la SECRET de producător: Cum arată cea mai căutată maşină din România
Legislaţia în vigoare nu prevede reţinerea permisului de conducere pentru folosirea dispozitivelor de înregistrat în timpul condusului.
Oferte incredibile de la ANAF: mașini care au costat 50.000 euro vândute la preț de Logan
Iniţatorul vrea ca, în Ordonanţa de urgenţă nr 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, la articolul 103 alineatul (1), după litera c) să se introducă o nouă literă, litera d), cu următorul cuprins: „Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere se dispune pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a constat în folosirea mijloacelor de înregistrare audio video, cu excepţia dispozitivelor de tip «mâini libere» şi a avut drept consecinţă săvârşirea de infracţiuni care au pus în pericol viaţa, sănătatea şi integritatea corporală, chiar dacă fapta a fost constatată şi prin identificarea ulterioară, prin postări pe reţele sociale sau mass-media’.
Sursa: digi24.ro
Un studiu arată că 1 din 4 tineri cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani si-au facut un selfie in timp ce sofau. Conform aceluiasi studiu, timpul mediu pentru realizarea unui selfie este de 14 secunde. Calculand distanta folosind o viteza medie de 90 km/h inseamna ca in tot acest timp, soferul parcurge 350 de metri, suficient de mult cat sa poata avea parte de un accident grav.
Dașhcanul (cutia aia mică care filmează,montată pe parbriz )sănt în regulă .
Atentie, scrie clar „a avut drept consecinţă săvârşirea de infracţiuni care au pus în pericol viaţa, sănătatea şi integritatea corporală,”, adica iar e cu jumatate de masura, interpreteaza cine cum vrea.
D-nul deputat stie ca acele dispozitive de filmare si audio au dus la solutionarea unor cazuri…sau el de pe bancheta din spate nu vede ce se întâmpla in trafic ?!
Este interesant cum cei care ne conduc vor sa rezolve problemere verificand retelele de socializare.
De ce Politia Rutiera nu este prezenta in trafic tocmai pentru a preintampina aceste abateri? Noi stam ascunsi dupa colt cu radarul si va asteptam : cam la asta se margineste activitatea Politiei rutiere. Nu as se face educatie cu legi in coada de peste si verificand media si retelele de socializare. Parca asta cu verificatul seamana a altceva? Ca nu se specifica in ce conditii.