Țara în care trotinetele electrice au voie să circule pe șosea

vezi galeria foto

Deplasarea pe trotinete electrice nu este reglementată în Codul Rutier din România, deși aceste vehicule intră pe piață într-un număr tot mai mare, mulțumită serviciilor de închiriere. Situația era similară în Germania, dar autoritățile au adoptat până la urmă o lege menită să clarifice situația: posesorii de trotinete electrice au primit dreptul de a circula pe șosea.


Parlamentul german a adoptat vineri, 17 mai, o lege care le permite cetățenilor să se deplaseze cu trotinetele electrice atât pe pista de biciclete, cât și pe partea carosabilă. Totuși, legea vine la pachet cu două asteriscuri: vehiculele trebuie limitate la o viteză maximă de 20 km/h, iar conducătorii lor să aibă minimum 14 ani împliniți.

Potrivit lui Steffen Bilger, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, măsurile vor intra în vigoare luna viitoare.

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3


Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

La începutul lunii, și autoritățile franceze s-au pronunțat în privința trotinetelor electrice. Deplasarea acestora a fost interzistă atât pe șosea, cât și pe trotuar. Cetățenii nu mai au dreptul să circule cu ele decât pe pistele special amenajate.


În România, o lege clară încă nu există în acest sens. Prin actualul Cod Rutier, trotinetele electrice ar putea fi interpretate ca făcând parte din categoria „mopeduri’, deși lipsa unui loc pe scaun poate fi invocată drept contraargument.

Românii pot închiria trotinete electrice începând de pe 19 aprilie, când a intrat pe piață serviciul Wolf-E. Taxa de pornire este de 2 lei, după care fiecare minut costă 50 de bani.

 

Sursa foto: pexels.com

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE