Un convertible-cruiser american ca în vremurile bune: Cadillac Sollei. De data aceasta, fără V8 sub capota din față.

vezi galeria foto

Cu sau fără motorizare V8, cert este că filmările la următorul episod din aventurile lui „Nea Mărin miliardar’ pot acum să înceapă. Cadillac a prezentat în sfârșit un urmaș pe măsură pentru spectaculosul Cadillac Eldorado Fleetwood pe care l-ați putut vedea în apreciatul film românesc.


De altfel, proporțiile conceptului Cadillac Sollei dădeau deja de bănuit că s-a trecut la propulsia electrică: partea frontală (că nu mai putem să-i spunem „compartiment motor’) este mai scurtă decât portierele. Merge și așa. Totuși, să fim serioși: nu se poate reproșa nimic pe latura stilistică a lui Cadillac Sollei. Din contră: s-a reușit compunerea unei imagini seducătoare, întru-totul reprezentativă pentru identitatea contemporană a mărcii americane de lux.

Celebrând moștenirea cromaticii provocatoare specifice Cadillac, exteriorul lui Sollei este finisat în nuanța „Manila Cream’, culoare folosită inițial în 1957 și 1958. Interiorul automobilului expune filosofia stilistică „arta călătoriei’ în viziune Cadillac, rezultând o ambianță la bord incomparabilă atât pentru șofer, cât și pentru pasager.


Echiparea include un răcitor de băuturi complet integrat, cu o ușă de sticlă acționată electric și pahare de cristal vizând o tușă de rafinament suprem pentru cele mai frumoase momente ale călătoriilor. Fără doar și poate, cel mai spectaculos aspect al finisării interioare ține de tratarea ornamentelor din lemn. Vorbim despre intarsii complexe, cu jocuri de nuanțe și orientare a fibrei impresionante, realizate în cea mai autentică manieră art deco.

Pentru că majestuosul Caddilac Sollei este, cel puțin în prezent, doar un concept, datele tehnice lipsesc. Dar nu vom încheia înainte de a atrage atenția doamnei cu eșarfa în vânt aflate la bord că într-o astfel de situație și-a pierdut viața celebra dansatoare Isadora Duncan: eșarfa ei lungă a fost prinsă de roata din spate a roadsterului Amilcar CGSS în care călătorea ca pasageră, strangularea intrevenind instantaneu.


CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE