Audi Environmental Foundation avansează în manieră determinantă către stabilirea unei colaborări cu start-up-ul non-profit Nunam. Proiectul vizează livrarea unor module de baterii e-tron uzate sau folosite la teste pentru electrificarea ricșelor din India.
Ca urmare, ricșele vor participa la crearea unui trafic stradal local mai curat, mai avansat tehnic și mai prietenos din punct de vedere olfactive și acustic. „Echipa noastră de studenți implicați în proiect beneficiază de pe urma schimbului intercultural, iar echipa Nunam de know-how-ul nostru în electronica bateriilor, timp de încărcare și design – rezultatul constă din vehicule tuk-tuk cu ADN Audi’ – a declarat Timo Engler, director în cadrul departamentului Training Automotive Engineering/Logistics din Neckarsulm.
Deocamdată, start-up-ul germano-indian Nunam a scos la înaintare trei ricșe electrice pe drumurile din India. Acestea sunt alimentate cu baterii uzate preluate de la vehicule din flota de testare Audi e-tron. Scopul proiectului este de a explora modul în care bateriile de înaltă tensiune pot fi reutilizate după ciclul de viață al mașinii și ar putea fi viabile pentru o a doua viață. Proiectul urmărește, de asemenea, să consolideze oportunitățile de angajare pentru femeile din India, în special: acestea vor fi dotate cu e-ricșe pentru a-și transporta mărfurile la piață sau a face curierat ușoar. Start-up-ul non-profit cu sedii în Berlin și Bangalore este finanțat de Audi Environmental Foundation. Nunam a dezvoltat cele trei prototipuri în colaborare cu echipa de studenți interni de la sediul Audi din Neckarsulm, care la rândul său, beneficiază de schimbul intercultural intens. Acesta este primul proiect comun între AUDI AG și Audi Environmental Foundation, alături de Nunam.
Ricșele electrice alimentate cu baterii de a doua viață vor debuta oficial pe drumurile din India într-un proiect pilot la începutul anului 2023. „Bateriile vechi sunt încă extrem de puternice’ – a spus cofondatorul Nunam, Prodip Chatterjee. „Atunci când sunt utilizate în mod corespunzător, bateriile de a doua viață pot avea un impact favorabil uriaș, ajutând oamenii aflați în situații dificile de viață să câștige un venit și să obțină independență economică – totul într-un mod fezabil, accesibil și sustenabil’.