Viziune excepțională de SUV compact: Citroën C5 Aircross Concept reiterează în mod manifest originalitatea specifică mărcii.

vezi galeria foto

Cu toate că arată impunător, Citroën C5 Aircross Concept este exponentul unei idei de SUV compact. Este de așteptat ca viitoarea generație de vehicule Citroën din acest segment să preia în mare măsură ceea ce vedem acum la C5 Aircross Concept.


Nu întâmplător, pentru proiectarea lui Citroën C5 Aircross Concept au fost avute în vedere specificațiile platformei STLA Medium a Grupului Stellantis. Viitorul C5 Aircross Concept va fi un vehicul, după cum susține producătorul, multi-energie. Stilul său exprimă o atitudine puternică, plină de forță și caracter. Este un bloc dens, puternic și organic, sculptat pentru aerodinamică. Într-adevăr, într-un domeniu al SUV-urilor, în care masivitatea siluetei este un dezavantaj de la natură, designerii au folosit multiple trucuri pentru a-i reduce impactul. Volumele sale sunt pline și generoase, suprafețele fluide. Înălțimea sa este moderată, iar consola spate este extinsă. În față, linia capotei coboară discret, în timp ce în spate plafonul are o pantă ușoară, cu rolul de a reduce înălțimea unei lunete aproape verticale.


Stopurile Citroën Light Wing sunt proeminente și aliniate pentru a ghida fluxul de aer. Designul elimină inutilul în favoarea esențialului, subliniind în același timp noua identitate a mărcii și un aspect modern. Cu o lungime de 4,65 m, se mândrește cu proporții fără precedent și oferă mult spațiu la bord. C5 Aircross Concept promite o experiență de condus senină și conectată care însoțește familiile în viața lor polivalentă.

În concluzie, Conceptul C5 Aircross prefigurează un SUV bazat pe noua platformă STLA-Medium utilizată astfel pentru prima dată de Citroën. Pentru acest vehicul vor fi propuse mai multe tipuri de motorizări (combustie internă, hibrid și 100% electric). C5 Aircross Concept va fi capabil să se adapteze cerințelor și utilizărilor unei game largi de clienți din acest segment de piață. Configurația platformei sale va permite, de asemenea, clienților să beneficieze de o serie de sisteme de asistență la rulare și de o interfață de conectivitate și infodivertisment de ultimă generație. De asemenea, oferă o mare flexibilitate în ceea ce privește dimensiunile, ceea ce o face ideală pentru proiectanți și designeri. Cu ampatamentul său lung, C5 Aircross Concept are proporțiile ideale de a oferi un spațiu generos pentru cinci persoane.


CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE