Vitezometrul pe care îl găsim în bordul oricărei maşini este setat special să arate alte faţă de viteza cu care se deplasează autoturismul în realitate. Cum se explică acest lucru?
Cât alcool pot consuma şoferii şi în cât timp se elimină din organism
Am aflat ce ALCOOLEMIE avea Ilie Năstase! Riscă pușcăria
Cum se fură la pompele din România când angajatul benzinăriei îi spune șoferului: Pot să vă ajut?’
Potrivit unor acorduri internaţionale viteza indicată de vitezometru nu trebuie să fie niciodată mai mică decât viteza actuală. În acelaşi timp, viteza indicată nu trebuie să fie mai mare decât 110% plus 4 km/h. De exemplu, la 80 km/h reali, viteza indicată nu trebuie să depăşească 92 km/h.
Cine mai e ca el? Toți au râs de posesorul unui Ferrari din București!
Fostul șef de la Ferrari, vești despre Michael Schumacher
Avertisment de la fostul șef al ANAF: PSD pregătește blocarea restituirii taxei auto
Regulile Uniunii Europene impun fabricanţilor să facă teste la 40, 80 şi 120 km/h. Pentru alte categorii de vehiculele, regulile sunt ceva mai relaxate. Camioanele şi autobuzele trebuie să aibă vitezometre ce indică 110% plus 6 km/h, iar scuterele sau alte vehicule pe două sau trei roţi ce au o viteză maximă de 50 km/h trebuie să indice 110% plus 8 km/h.
Niciodată să nu cumperi o mașină fără să verifici asta!
OBIECTELE pe care TREBUIE NEAPĂRAT să le ai în mașină! Tu câte ai?
Viteza reala se poate afla cu GPS-ul!
Ar fi interesant de stiut si motivul pentru care se procedeaza la acest fals voit. Presupun un
motiv psihologic. Cand se emit amenzi pentru depasirea vitezelor legale, ce viteze se considera, cele reale sau cele masluite (corectate)? Oricum, aceasta regula europeana daca este adevarata, este o tampenie, o prevedere fara rost.
Auto Bild cum poti spune o prostie ase de mare? Poate afisa in plus de 1 sau 3 Km/h dar ceasurile digitale din bord sunt cele care arata 100% corect. Nu are cum sa arate in plus sau in minus.