Știai că ochelarii de soare nepotriviți îți pot pune viața în pericol? Da, ai citit corect! Să nu achiziționezi ochelari de soare care nu permit să treacă prin lentile o cantitate suficientă de lumină, blocând vederea.
De asemenea, ochelarii de soare cu lentile colorate pot distorsiona percepția asupra nuanțelor și contrastelor din mediul înconjurător. Trebuie, de asemenea, să eviți pe cât posibil ramele supradimensionate făcute celebre de Victoria Beckham sau Lindsay Lohan, deoarece acestea pot obtura vederea periferică.
Astfel, citește ghidul de mai jos pentru a fi informat în legătură cu tipurile de ochelari pe care îi poți folosi în siguranță la la volan:
1. Alege ochelarii speciali pentru șoferi
În magazinele specializate vei găsi o paletă bogată de lentile în culori aurii sau galbene care au rolul de a îmbunătății contrastul dintre nuanțe, cu o rată de absorbție de până la 20%. Îți propunem și ochelarii de soare Aviator cu brațe subțiri care nu estompează vizibilitatea, fiind un accesoriu care nu se va demoda niciodată, fiind în topul preferințelor specialiștilor.
2. Culoarea lentilelor este importantă
Culori diferite se utilizează în fabricarea lentilelor iar acestea influențează cantitatea de lumină care ajunge la ochi, ca atare, dacă nu alegem nuanța potrivită, riscăm să fim păcăliți în situații obișnuite precum culoarea semaforului, spre exemplu, devenind astfel un adevărat pericol public.
Ochelarii de soare cu lentilă verde sau roz trebuie evitați, deoarece pot să neutralizeze culoarea roșie de la semafor. Achiziționează-ți, în schimb, ochelari de soare cu lentile în nuanțe maro, în culoarea chihlimbarului sau în diferite tonuri de gri.
3. Ochelarii cu lentile polarizate sau graduale
Ochelarii cu polarizor reduc din strălucirea suprafețelor precum sticlă, plastic sau asfalt ud, lumina reflectată de aceste suprafețe fiind parțial polarizată, un ajutor de nădejde atunci când conduci foarte mult.
Ochelarii cu lentile graduale nu lasă să treacă un volum mare de lumină și nu modifică nuanțele, ceea ce asigură o vizibilitate eficientă în timpul condusului. Partea de jos a lentilelor are o nuanță mai deschisă oferindu-ți o vizibilitate clară asupra bordului, iar cea de sus te ferește de lumina solară puternică datorită nuanței mai închise.
De reținut este faptul că lentilele heliomate, cele care își schimbă nuanța direct proporțional cu gradul de lumină sunt de evitat deoarece provoacă decalaje în procesul de schimbare a culorii.
Astfel, ține cont de toate aceste informații și renunță la ochelarii de soare care nu respectă criteriile de mai sus, pentru un condus lin și fără peripeții în trafic.
Sursă photo: PointImages/ Shutterstock
(P) Material publicitar realizat in colaborare cu elefant.ro