(P) 5 motive pentru care să cumperi un autoturism second hand

În ultimii ani, vânzările de auto rulate au câștigat teren în fața celor de mașini noi. Termenele mari de livrare pentru autovehiculele noi, care vin pe comandă, prețul piperat, dar și costurile ulterioare aferente au determinat cumpărătorii să se orienteze către auto rulate. Mai mult decât atât, pe fondul conflictelor armate care au declanșat o creștere a inflației, costul mașinilor noi a crescut, iar un autoturism second hand devine, automat, o opțiune mult mai bună, pentru că te ajută să economisești bani.

Există destule motive pentru care oamenii aleg să cumpere o mașină second hand în locul unui autoturism nou.

În primul rând, costul de achiziție pentru auto rulate este mult mai mic, ceea ce înseamnă că vei avea, din start, o economie importantă în buget. Iar lucrurile nu se opresc aici. Taxele și asigurările pentru mașinile folosite sunt mai mici decât pentru cele noi. Iar valoarea mașinii scade mai greu. Practic, dacă vei cumpăra un autoturism second hand, îl vei putea vinde în doi ani, fără să ai pierderi mari, pentru că deprecierea este mult mai lentă.

În al doilea rând, dacă îți dorești o model de lux al cărui cost îți depășește bugetul, poți opta pentru varianta rulată, care vine la un preț mult mai mic, în funcție de anul de producție și de numărul de kilometri rulați.

Iată care sunt cele mai importante 5 motive pentru care este mai avantajos să cumperi un autoturism second hand!

 

Prețul de achiziție mai mic

Într-adevăr, o mașină rulată vine la un preț mult mai mic față de același model nou. Însă trebuie să fii atent la detalii dacă vrei să cumperi un autoturism second hand într-o stare bună. De aceea, este important să te adresezi unui dealer auto autorizat. Leasing Automobile, de exemplu, este cel mai mare dealer de mașini rulate din România, iar oferta de auto rulate este foarte bogată. Prețul de achiziție al mașinilor disponibile aici este unul corect, fără taxe ascunse, iar mașinile au istoric real, verificat de companie. Acest aspect te ajută să alegi un autoturism rulat într-o stare excelentă, care să corespundă cerințelor tale și să se încadreze în bugetul disponibil.

 

Depreciere mai lentă

Realitatea, pe care nu o poți evita, este că orice mașină își pierde valoarea în timp. Avantajul achiziționării unui autoturism rulat constă în faptul că acesta are o depreciere mai lentă, față de un autoturism nou. Mașinilor noi le scade prețul cu 20% odată ce au ieși pe poarta reprezentanței auto. Iar marea majoritate mai pierd 10% în primul an de folosință.

În schimb, un autoturism rulat își pierde valoarea într-un ritm mult mai lent. Iar acest lucru se datorează faptului că tu ai cumpărat-o la o valoarea mai mică, după ce deprecierea majoră a avut loc deja. Asta înseamnă că investiția inițială nu se va pierde imediat, iar tu vei putea revinde mașina la un preț apropiat cu cel la care ai achiziționat-o.

 

Poți avea o mașină de lux, la un preț mai mic

Atunci când vrei să te încadrezi într-o anumită marjă de preț, dar să cumperi o mașină de lux, pare imposibil. Totuși, la un dealer auto rulate poți găsi orice model de autoturism vrei, la un cost accesibil.

Dacă ai pus ochii pe o mașină nouă pe care ți-o dorești dar are un cost prea mare, poți configura modelul respectiv la un dealer auto second hand, precum Leasing Automobile, și vei primi mașina dorită pe comandă, la un preț mult mai mic.

 

Ai cheltuieli mai mici cu asigurările

Prețul asigurării auto se calculează în funcție de vârsta șoferului, de istoricul de condus, de valoarea mașinii și de numărul de kilometri. Practic, cu cât prețul de achiziție și valoarea mașinii sunt mai mici, cu atât valoarea asigurată va fi mai mică. Astfel, automat, un autoturism rulat, care a trecut deja prin devalorizare, va avea un cost de asigurare mai mic față de o mașină nouă, a cărei asigurare se calculează la valoarea maximă.

 

Ai siguranța unei mașini bune, pe baza istoricului

Se consideră că o mașină nouă este foarte bună și nu va avea probleme de funcționare în primii trei ani. Într-adevăr, mașinile noi au mai puține probleme, dar nu este o regulă care se aplică tuturor. Unele mașini noi au probleme chiar din primul an de funcționare, dar garanția te scapă de grija costurilor suplimentare.

Mașinile rulate, în schimb, au un risc mai mare de a dezvolta probleme de funcționare. Totuși, istoricul real de service pe care ți-l oferă un dealer auto te ajută să evaluezi condiția mașinii pe care o cumperi. Mai mult decât atât, dacă vei cumpăra un autoturism second hand de la Leasing Automobile, vei putea beneficia de garanție extinsă pentru acesta și de revizie gratuită. Astfel, eventualele probleme tehnice vor fi rezolvate de către dealer, la fel ca în cazul mașinilor noi.

În această perioadă, dacă găsești mașina care te reprezintă în oferta Leasing Automobile, vei beneficia de modelul dorit la preț promoțional.

Adaugă un comentariu