(P) Care sunt cele mai importante aspecte de care să ții cont când cumperi un ATV

ATV-urile sunt vehicule care se bucură de o popularitate tot mai mare, pe măsură ce oamenii au descoperit că pot fi folosite și în alte scopuri decât cel clasic, de agreement. Sunt mijloace de transport pentru distanțe scurte excelente, pot fi utilizate pentru diverse activități inclusiv agricole și industriale și se comportă foarte bine pe trasee dificile, unde este foarte greu să ajungi cu alt tip de vehicul.

Foto: cumparare-atv.ro

Dacă ai în plan să-ți cumperi un ATV, mai întâi află mai multe informații despre modele și branduri de la comercianții autorizați. De asemenea, este înțelept să ai în vedere câteva aspecte pentru a face achiziția potrivită pentru tine. Iată care sunt acestea:

Scopul pentru care vrei să faci achiziția

Există mai multe tipuri de ATV-uri adaptate anumitor cerințe și nevoi, iar tu va trebui să decizi în ce scop vrei să faci achiziția ca să te bucuri sută la sută de el și să nu plătești bani în plus pentru ceva ce-ți este inutil. Principalele tipuri sunt: pentru copii, entry-level, sport, utilitar și hibrid, care combină caracteristicile ATV-urilor sport și utilitar. În ultimii ani, oamenii și-au îndreptat atenția către ultima categorie – ATV-ul utilitar – pentru că este un vehicul versatil, care poate fi utilizat atât în scop recreațional cât și pentru o gamă variată de munci, inclusiv transport de mărfuri. Un ATV entry-level are caracteristici potrivite pentru agrement, cel sport este mai puternic și este destinat amatorilor de senzații tari, în timp ce cel utilitar este mai greu și mai robust, dar mai lent, însă extrem de eficient pentru munci. Astfel, este important să-ți stabilești precis scopul și să faci achiziția potrivită.

Puterea motorului

Puterea motorului variază între 100 și 1.000 de cai putere, cel de 100 fiind un motor cu performanțe reduse, foarte potrivit pentru copii. Pe măsură ce capacitatea crește, vehiculul este – în mod logic – mai rapid, dar și mai greu de stăpânit. Este important să-ți evaluezi bine abilitățile și să alegi un ATV pe care poți să-l poți controla, pentru că pot interveni accidente, mai ales dacă vei conduce pe terenuri accidentate.

Echipamente de siguranță

Evaluează bine sistemele de frânare, suspensie, protecția roților și caroseria pentru că sunt esențiale pentru siguranța ta. De asemenea, ai în vedere că este necesar să ai un echipament de protecție când ieși pe traseu și, potrivit Codului Rutier, este obligatoriu să porți cască atunci când conduci ATV-ul pe drumurile publice.

Testează înainte de a cumpăra

Este absolut necesar să testezi un ATV înainte de a-l cumpăra, pentru că există riscul să constați după achiziție că pur și simplu este nepotrivit pentru tine. În funcție de tipul acestuia și de puterea motorului, poate fi mai greu sau mai ușor de controlat. Înțelept este să ai un vehicul cu care să te înțelegi bine încă de la prima ieșire pe traseu.

Bugetul

Prețul unui astfel de vehicul variază extrem de mult în funcție de tip, puterea motorului, brand, dacă este nou sau second hand. Vei găsi vehicule extrem de accesibile ca preț pe site-urile de vânzări, însă trebuie să te gândești foarte bine înainte de a face achiziția. Având în vedere faptul că ele sunt folosite în general pe terenuri dificile, s-ar putea ca un preț mic să însemne că are probleme. Sfatul nostru este să îți cumperi un vehicul cât mai bun din punct de vedere tehnic și pentru asta poate fi necesar să mai economisește câteva luni și abia apoi să faci cumpărături, pentru că este vorba de siguranța și viața ta.

Foto: Unsplash

taguri
Adaugă un comentariu