În cazul în care deții un magazin online de ceva timp, probabil hostingul din prezent nu mai este suficient de puternic pentru a face față numărului mare de utilizatori. Drept urmare, te-ar putea tenta ideea de a te mută pe servere VPS sau dedicate. Înainte de a face acest lucru, ar fi bine să cunoști diferențele dintre ambele opțiuni. Iată ce trebuie să știi pentru a putea lua decizia finală!
Ce resurse îți sunt puse la dispoziție?
Un server dedicat îți aparține în totalitate. Astfel, nu mai este nevoie să împarți din resursele acestuia cu nimeni. În schimb, tu ești cel care beneficiază de performanțala cel mai înalt nivel. Fiindcă nu există nici o partajare cu alți clienți ai furnizorului, șansele de scurgeri de informații sau de hacking sunt reduse semnificativ. În plus, dispui de o viteză de încărcare foarte rapidă, ceea ce permite o experiență de navigare plăcută pentru fiecare vizitator.
În cazul unui plan pentru servere VPS, serverul fizic este împărțit în mai multe servere virtuale diferite. În felul acesta, fiecare website are parte de resursele proprii. Deși nu trebuie să-ți faci griji în legătură cu impactul acțiunilor vecinilor, performanțele tale nu sunt cele mai avansate și poți epuiza tot spațiul de pe disc sau memoria RAM după o anumită perioadă.
Contul este izolat, astfel că va fi nevoie de o configurație suficient de puternică pentru a susține traficul din prezent și trebuie să te asiguri că alegi o firmă care îți permite să extinzi resursele atunci când situația o cere.
Cum are loc procesul de administrare?
Dacă până acum ai folosit un pachet de găzduire partajată, probabil ai observat că furnizorul este cel care se ocupă mereu de partea de mentenanță. De asemenea, nu ai avut nevoie de cunoștințe avansate pentru a avea un website funcțional sau pentru a gestiona contul pus la dispoziție.
Pe de altă parte, un plan pentru servere VPS sau servere dedicate este diferit. Tu deții acces root complet, ceea ce înseamnă că sunt necesare unele noțiuni tehnice pentru a putea instala și personaliza fiecare software de care ai nevoie. Sistemele de operare disponibile sunt diverse, astfel că poți face alegerea în funcție de preferințele personale. Dacă îți dorești o interfață familiară, alege un server Windows. Companiile care preferă să lucreze cu Linux pot utiliza și o versiune a sistemului CentOs, Debian sau Fendora. Indiferent de decizie, panoul cPanel este în continuare pus la dispoziție. Acesta necesită însă o licență pentru a putea fi activat, care trebuie achitată lunar.
Cum să alegi planul potrivit?
Majoritatea afacerilor online evoluează în mod constant, ceea ce înseamnă faptul că nu sunt mereu necesare resursele maxime pentru a avea un website activ. Cu toate acestea, planurile mici pentru servere VPS nu sunt potrivite pentru proiectele solicitante și prețul nu ar trebui să fie singurul criteriu pe care-l iei în calcul înainte de o astfel de achiziție. În cazul în care anticipezi o creștere masivă a traficului, cel mai bine ar fi să optezi pentru un plan cu un nivel de performanță superior. Asigură-te că serverul ales este strict bazat pe SSD și configurat cu procesoare Intel Xeon de ultima generație.
De unde poți achiziționa servere VPS sau dedicate?
Hostingul de calitate reprezintă un element esențial pentru viitorul oricărei afaceri online. De aceea, proiectele mari au nevoie de servere performanțe. Alege un furnizor de încredere și poți cumpăra un plan de hosting premium la un preț accesibil!