(P) Ce fel de activități de vară să îi oferi copilului tău

Nicio vacanță nu este mai așteptată decât cea din perioada estivală. Este cea mai mare dintre toate, cea în care putem să ne bucurăm de natură, soare, zile mai lungi. Cu toate acestea, această vine și cu unele provocări. Din păcate, părinții nu au vacanță pe parcursul celor aproape trei luni. Cei care au bunici sau bone sunt mai liniștiți. Însă ceilalți trebuie să se descurce pentru a-și lasă copiii în locuri sigure. De asemenea, micuții trebuie să fie mereu antrenați în diferite activități. Acestea trebuie să îi stimuleze, să-i distreze, să îi țină ocupați.

Deci, vara este perioada perfectă pentru a explora. Pot învăța multe lucruri prin activități creative. Pentru copiii preșcolari sau școlari, există numeroase opțiuni. Școala de Vară de la Teddybar este locul ideal pentru a-ti duce copilul. Pe https://www.teddybar.ro/activitati-de-vacanta/ poți găsi mai multe detalii despre ceea ce îți oferă această instituție din București.

 

Ateliere frumoase de artă pentru cei mici

Nu încape nicio îndoială că vorbim despre una din activitățile preferate ale copiilor. Arta este ceva ce dezvoltă extraordinar de mult un copil. La Teddybar sunt organizate ateliere de pictură, desen, diverse activități de craft. Acestea îi ajută pe copii să-și dezvolte abilitățile artistice. Creativitatea este un atu pe care aceștia îl au, perfect pentru a fi explorat la această vârstă. Instructorii Teddybar îi vor învăța cum să folosească diverse tehnici, materiale pentru a se distra. De asemenea, origami este o activitate care dezvoltă coordonarea mână-ochi. În plus, vor învăța cum să aibă mai multă răbdare. Copiii mai pot învăța să creeze diverse obiecte folosind materiale reciclabile. Toate acestea au ca scop dezvoltarea pe multe planuri a celor mici.

 

Explorarea naturii prin foarte multă mișcare

Cum spuneam mai sus, este perioada în care se pot face activități afară. Desigur, trebuie respectate orele în care canicula nu ne permite așa ceva. Dar, cu atenție deosebită, cei de la Teddybar știu să organizeze anumite lucruri vara fără a-i expune la pericole. Întrecerile cu role, ștafetele sau badminton ori tenis sunt activități ideale. Pot învăța ce este muncă în echipă alături de Teddybar. Cei mici vor fi mult mai sănătoși, dar vor deveni și mai sociabili cu alți copii. Astfel de activități contribuie la dezvoltarea abilităților motorii. De asemenea, vor încuraja spiritului competitiv într-un mod sănătos. Să nu uităm de drumețiile în natură! Micuții vor stabili o conexiune mediul înconjurător. E un mod de distracție, dar și de învățare. De exemplu, programul lor Prietenie fără frontiere’ îi va ajută să exploreze parcurile, dar să-și facă și prieteni. La fel de important este și Carnavalul școlii de vară’. Așa cum am menționat, mai multe detalii despre fiecare program găsim de site-ul teddybar.ro.

Învață despre știință, animale, cărți

Nu uităm că este vacanță, iar relaxarea este primordială. Totuși, prin joc, se poate și învăța. Teddybar organizează un atelier de știință. În cadrul acestuia, copiii pot realiza experimente simple, ideale pentru a stimula curiozitatea sau gândirea critică. În săptămâna Călătorie în lumea Poveștilor’, cei mici se vor delecta cu lecturi frumoase. Aceștia vor ascultă povești noi sau mai vechi, care le vor stimula imaginația. Pentru activitățile de film, teatru, muzică, cei mici vor avea un alt tip de distracție. Se va pune poate în scenă o mică piesă de teatru. Și, mai mult ca sigur, mersul la film îi va bucură enorm. Nici muzica nu va fi neglijată. Teddybar știe cum să organizeze cele mai frumoase evenimente. Copiii vor fi mai mult decât încântați, iar părinți liniștiți.

 

Explorarea preparatelor culinare pe gustul copiilor

Nu există o distracție completă fără orele de gătit. Atelierele de gătit unde copiii pot învăța să prepare gustări sănătoase sau deserturi sunt atât educative, cât și distractive. Își vor dezvolta abilitățile practice experimentând cum se face înghețată sau salatele mai complicate. De obicei, cei mici sunt foarte încântați de acest tip de activități. Îi vedem adesea, chiar și acasă, stand pe lângă părinți în bucătărie. Este ceva ce poate continuă și acasă. Cei mici pot fi lăsați, sub supraveghere, să pregătească mici deserturi sau sandwich-uri sănătoase.

Alte activități suplimentare pentru distracție garantată

Cum spuneam mai sus, pe site-ul teddybar.ro sunt afișate toate activitățile de vacanță. Pe lângă acestea, îi poți alege celui mic și alte lucruri pe care să le facă. Unele pot fi făcute individual sau împreuna cu ține, când ai timp liber. De exemplu, copiii mai mari, pot participa la la ateliere de programare sau robotică. Mai mult ca sigur, sunt foarte captivante. Ei pot învăța bazele codării, construirea sau programarea unor roboți simpli sau chiar dezvoltarea unor jocuri video. De asemenea, vor învăța cum să folosească tehnologia cu măsură. Acest lucru este esențial în zilele noastre. Copiii pot participa la activități chiar și despre siguranța online, crearea conținutului digital sau utilizarea creativă a tehnologiei.

 

Vizitele la muzee, galerii de artă sau expoziții temporare nu ar trebui să lipsească. Pe lângă faptul că aceste instituții culturale sunt un adăpost în calea arșiței, ele sunt educative. Copiii pot învăța despre istorie, artă, știință. De fapt, încurajăm acest tip de vizite, pentru că astfel își vor crea o cultură generală. Interesează-te ce spectacole sau festivaluri culturale sunt în zona ta sau alte orașe. Pot învăța despre tradiții, muzică, dansuri, gastronomie specifice diferitelor culturi.

 

Cum spuneam mai sus, aceste activități, de la Teddybar sau făcute cu părinții îi vor ține ocupați pe copii. Mai mult, vor combină învățatul cu distracția. Nu trebuie să se simtă presați, ci relaxați. O vară caniculară nu trebuie să fie plictisitoare, ci activă. Astfel copiii vor avea o vacanță de neuitat.

Adaugă un comentariu