Orice bărbat care se respectă va purta la încheietura mâinii un ceas, cel mai comun, dar în același timp util și elegant accesoriu masculin. Există numeroase modele, mai mult sau mai puțin accesibile, ceasuri elegante, sport, casual și multe altele, astfel încât fiecare să își poată găsi instrumentul de măsurare a timpului care să i se potrivească perfect.
Un semn al personalității, dar și al statutului social
Spre deosebire de reprezentantele sexului frumos, bărbații consideră ceasul un simbol al personalității lor, dar și al statutului social. De aceea, nu de puține ori aceștia sunt dispuși să cheltuie bani frumoși pe acele ceasuri barbatesti care să îi reprezinte cel mai bine. Și în țara noastră sunt destui cei care investesc în ceasuri de bună calitate, și care nu au prețuri accesibile pentru mulți alții. Pentru ei, și nu numai, avem o selecție a unora dintre cele mai scumpe ceasuri din lume.
‘Supercomplication’, de Patek Philippe
De regulă, atunci când spui Patek Philippe, avem de a face cu eleganță, calitate, iar cele două sunt niște însușiri pentru care chiar merită să plătești ceva mai mult. Acest ceas are un mecanism alcătuit din 24 de complicații realizate din aur de 18 karate. În anul 1999 a fost vândut în cadrul unei licitații pentru 11 milioane de dolari, așa că nu este de mirare că a intrat în micul nostru top al celor mai scumpe ceasuri.
‘Meteoris’ Tourbillon de Louis Moinet
Cum ar fi să știi că la încheietura mâinii tale se află un ceas care este alcătuit din aur, diamante, dar este prevăzut cu un cadran fabricat din unii meteoriți prelevați de pe Pământ, Marte sau Luna? Cu siguranță mulți și-ar dori așa ceva, dar puțini sunt cei care ar putea plăti aproximativ 5 milioane de dolari pentru acest instrument de măsurare a timpului.
‘Platinum World Time’, de Patek Philippe
Revenim la Patek Phillipe, deoarece tot de aici provine și următorul ceas din lista noastră. A fost fabricat chiar în anul izbucnirii celui de-al doilea Război Mondial, și este recunoscut pentru afișarea tuturor celor 24 de fusuri orare în așa fel încât este inconfundabil. Prețul plătit pentru el, la o licitație, a fost de aproximativ 4 milioane de dolari.
„Aeternitas Mega 4′, de Frank Muller
Nu mai puțin de 36 de complicații intră în alcătuirea acestui ceas, care mai are și un calendar care întinde pe 999 de ani, dar și un cronograf. Poate fi achiziționat de toți cei care se pot ‘lipsi’ de aproximativ 3 milioane de dolari.
‘Fibonacci Pocket Watch’, de Parmigiani Fleurier
Un ceas de aproape 3 milioane de dolari este și Fibonacci Pocket Watch. Avem de a face de această data cu un ceas de buzunar, cu o carcasă din paladiu și ornat cu multe pietre prețioase. Mai este dotat și cu un calendar perpetuu sau fazele lunii, pentru cei amatori de informații inedite.
„Tour de L`Ile’ de Vacheron Constantin
Cei care iubesc ceasurile și tot ceea ce ține de ele știu, cu siguranță, câteva informații despre acest model, care a fost creat în mod special în anul 2005 pentru a marca împlinirea a 250 de ani de la nașterea lui Vacheron Constantin. Este prevăzut cu două fețe, iar carcasa este fabricate din aur masiv. Funcțiile sale sunt dintre cele mai interesante, iar toți experții sunt de acord că își merită din plin prețul de aproape 2 milioane de dolari, la cât este evaluat.
Cele mai scumpe branduri de ceasuri din lume
Dacă și tu te numeri printre cei care consideră că un ceas reprezintă nu doar un instrument de măsurare a timpului, ci și o investiție, atunci cunoști câte ceva despre cele mai scumpe branduri din lume. Specialiștii au creat chiar și un fel de top 3 al celor mai cunoscute branduri orologice, pe care ți le prezentăm și noi.
Rolex
Deja când spui Rolex, nu mai este nevoie să oferi prea multe detalii. Găsești produse de lux, de o foarte bună calitate, iar dacă vrei să investești cumpărând ceasuri, atunci Rolex nu are voie să lipsească din ‘colecția’ ta.
Cartier
Din nou, un nume de brand care nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind cunoscut la nivel mondial. Și chiar dacă la început Cartier era recunoscut mai mult ca un brand dedicat accesoriilor de lux dedicate reprezentantelor sexului frumos, în momentul în care a abordat și chestiunea ceasurilor de mână, totul a mers perfect. Calitate la superlativ, atenție la detalii și multe alte caracteristici au făcut din Cartier, pentru o bună perioadă, singurul furnizor al monarhiei britanice în ceea ce privește ceasurile de mână și bijuteriile.
Cum ai putea caracteriza un ceas Patek Philippe în doar câteva cuvinte? Este imposibil să alegi dintre eleganță, discreție, dar să nu uităm nici de prețurile destul de ridicate, ceea ce înseamnă că puțini sunt cei care își pot permite un astfel de orologiu. Chiar și Regele Mihai al României prefera acest model de ceasuri, și chiar a deținut un Patek Philippe 1518.
Cu siguranță ceasurile reprezintă mai mult decât simple instrumente de măsurare a timpului, iar marii producători au înțeles perfect acest lucru. De aceea, an de an apar noi și noi modele, pline de eleganță și rafinament, care ne cuceresc prin liniile fine, materialele folosite la fabricarea, dar și funcțiile pe care le îndeplinesc. Cert este că pe multe dintre ele le vom admira doar de la distanță – cei mai mulți dintre noi, dar poate, cine știe, vom avea vreodată șansa de a purta un astfel de model la încheietura mâinii!