Detailing-ul auto este serviciu foarte complex, care vizează atât interiorul mașinii, cât și exteriorul acesteia și care constă în realizarea unor procedee tehnice în vederea unei curățări în profunzime și eliminarea micilor imperfecțiuni de la nivelul caroseriei.
Dar pentru că rezultatele acestor procedee să fie cel pe care îl dorești, este necesar ca acestea să fie realizate corect și bineînțeles cu produse potrivite, profesionale.
Ce produse sunt necesare pentru realizarea detailing-ului auto?
Un avantaj major al acestor tehnici este acela că le poți realiza chiar tu mașinii pe care o deții, însă în acest caz trebuie să cunoști modul în care ar trebui realizate aceste lucrări, precum și ce materiale ai nevoie.
Dacă ești un pasionat de mașini și de tot ce ține de acestea, cu siguranță nu îți sunt străine metodele de realizare a detailing-ului auto. De asemenea, știi și că experiență și îndemânarea unor profesioniști își spun cuvântul, unde mai pui că și timpul este o resursă importantă de care să tii cont.
Dacă tot îți dorești să te ocupi personal de realizare a tehnicilor de curățare și întreținere a autoturismului, iată care sunt materialele esențiale pentru efectuarea acestor lucrări:
Detailing exterior
În cazul detailing-ului exterior, instrumentele și produsele necesare sunt foarte multe, în funcție de lucrările pe care intenționezi să le efectuezi.
De exemplu, în cazul întreținerii jantelor și anvelopelor, precum și în curățarea și tratarea geamurilor, ai nevoie de substanțe special dedicate acestora, de perii și de lavete microfibră, utilizate pentru curățare și ștergere. În cazul în care intenționezi să îți plisezi mașină, ai nevoie de bureți abrazivi, pastă de plolish și chiar de o mașină de polish, pentru a nu efectua această lucrare manual.
Acestora li se mai adaugă o mulțime de alte produse, cum ar fi spumă pentru spălare, substanțe pentru degresare și eliminare a unor pete imposibil de scos altfel, etc.
Detailing interior
Deși pentru efectuarea detailing-ului interior sunt necesare mai puține elemente, importantă acestora este la fel de mare. De aceea, trebuie să alegi substanțele de curățare potrivite timpului de tapițerie pe care o are mașină ta, fie că est vorba de piele naturală sau material textil.
În plus, sunt necesare soluțiile de curățare specifice fiecărui colț al interiorului mașinii, de la bord și celelalte materiale din plastic, până la curățarea geamurilor și a chederelor din cauciuc. De asemenea, acestora li se adaugă și accesoriile pentru curățare, cum ar fi periile, bureții sau lavetele ori prosoape din microfibră.
De exemplu, chiar și în ceea ce privește lavetele, pe care le poți utiliza și la detailing-ul interior și la cel exterior, este important producătorul, unul dintre cele mai populare fiind speckLESS.
Indiferent despre ce tip de detailing este vorba și despre ce tehnici utilizezi, un aspect foarte important de care ar trebui să ții cont este calitatea produselor folosite.
Astfel că, recomandat este să alegi produse de la branduri renumite și foarte apreciate atât de șoferi, cât și de specialiștii din domeniu.
Prin urmare, dacă decizi să te ocupi singur de efectuarea detailing-ului, trebuie să ții cont de aceste sfaturi pentru a obține rezultatele pe care le dorești.
Sursa imagine freepik.com