(P) Mașini de lux – cel mai bun moment pentru a cumpăra modele second-hand

Mașinile de lux second hand sunt pentru mulți dintre români prima alegere, când vine vorba de investiții. Practica de a achiziționa vehicule SH vine cu numeroase avantaje: tehnologie de top, acces la mașini ale brandurilor de lux – Mercedes, Range Rover, Lexus, Audi – și prețuri de achiziție mult mai mici față de cele de catalog. Pentru a face din achiziția mașinii o investiție bună, trebuie să ai în vedere câteva detalii, iar unul dintre ele este momentul perfect pentru cumpărare. În articol vei afla despre cum să alegi momentul potrivit pentru a cumpăra o mașină de lux second-hand, cum să-i verifici istoricul și de ce este important să faci această interogare.

Istoricul mașinii –  ce poți afla folosind VIN-ul și de ce este important să-l verifici?

Când decizi să cumperi o mașină de lux SH și alegi modelul, primul pas pe care trebuie să-l faci este să verifici istoricul mașinii. Verificarea se poate face ușor online, accesând un site de profil și înregistrând VIN-ul (Vehicle Identification Number). VIN-ul este codul unic de identificare al fiecărei mașini (CNP-ul mașinii), iar în baza lui vei obține multe informații despre trecutul vehiculului de lux. Vei afla unde a fost fabricată și asamblată mașina, numărul de proprietari anteriori, numărul de kilometrii, dacă mașina a fost implicată în accidente și multe alte informații utile.
De ce este atât de important să cunoști istoricul? Vei afla totul despre accidentele în care a fost implicată mașina, reparațiile majore efectuate în service-urile avizate, kilometrajul real, etc. În baza acestor informații poți să evaluezi corect starea vehiculului. Practic, istoricul te ajută să eviți neplăcerile ulterioare.

Când este cel mai bun moment să cumperi o mașină de lux second-hand?

Experții din segmentul de sale auto, susțin că momentul optim de a cumpăra o mașină de lux second-hand este la începutul anului, adică în lunile ianuarie și februarie. Specialiștii au ajuns la această concluzie analizând următorii factori:

Explozia de lichidări de stoc pentru mașini noi de la sfârșitul anului

Sfârșitul de an este pentru mulți dealeri auto optim pentru promoții, atunci se aplică reduceri mari la vehiculele din stoc pentru a se face loc modelelor noi. În consecință, la începutul anului următor, în piață există mai multe unități de mașini second-hand de lux, decât în alte perioade. Cererea scăzută pentru vehicule manifestată în lunile de iarnă, combinată cu oferta mare, creează ocazii excelente pentru cei ce doresc să achiziționeze vehicule SH de lux și să plătească un preț bun.

În primele luni poți achiziționa vehicule SH de lux cu revizii gata făcute 

La începutul anului, mulți proprietari realizează reviziile anuale ale vehiculelor. Acesta este momentul când poți cumpăra un model de lux care a fost verificat, ceea ce oferă o garanție suplimentară privind starea vehiculului.

Poți negocia și poți obține discounturi mari de la dealerii auto sau de la proprietari

Statisticile arată că lunile de iarnă sunt cele mai lente pentru sectorul auto, de aceea dealerii auto și propietari ide mașini de lux sunt mai deschiși să negocieze prețurile pentru a încheia tranzacțiile. Dacă dorești să achiziționezi un vehicul de lux second-hand, la început de an vei avea cele mai bune oferte.

Succesul achiziției unei mașini de lux depinde de momentul în care alegi să faci pasul. Analizând atent ofertele din piață, urmărind tendințele și utilizând VIN-ului pentru verificarea istoricului mașinii poți găsi automobilul de care ai nevoie la un preț satisfăcător.

Adaugă un comentariu