Ar putea ceva să stea în calea succesului pentru Skoda Elroq, noul SUV electric compact al mărcii cehești? Credem că nu…

Dincolo de așa-numitul limbaj stilistic Škoda Modern&Solid găsim o evidentă, amplă și reușită revigorare a designului Skoda, așa cum a fost el definit prin cele mai recente generații de modele. Tratarea părții frontale, minimalistă și cu amprentă high-tech, a primit numele de Tech-Deck Face.

Dar nu empatia înfățișării este cel mai important argument al noii serii de SUV-uri electrice Skoda Elroq. Mult mai atractive pentru clienți vor fi specificațiile sale competitive, calitatea ridicată și latura practică bine pusă la punct.

Sub caroseria Skodei Elroq se găsește de-acum binecunoscuta platformă tehnică MEB, produsă pe scarră largă pentru diverse serii de modele de tip BEV ale mărcilor Skoda, VW, Cupra și Audi. În cazul noului SUV cehesc, a fost menționată o autonomie de 560 km (conformă normelor WLTP) în condițiile în care capacitatea bateriei este de 82 kWh. Fluxul maxim de încărcare la curent continuu este de 175 kW.

Detaliile practice ale amenajării interiorului și cele care se regăsesc în portbagaj (vorbim aici despre numeroase compartimente utile, soluții de facilitare a îmbarcării bagajelor și de modulare a spațiului util, plus unele dotări istețe specifice numai pentru marca Skoda) au un puternic rol de convingere în favoarea seriei Skoda Elroq. Volumul portbagajului este modulabil între 470 și 1580 de litri.

Calibrată pentru a se încadra la nivelul clasei compacte, Skoda Elroq are dimensiunile de 4488 mm în lungime, 1884 mm în lățime, 1625 mm înălțime, ampatamentul său măsurând 2765 mm. Garda la sol este cu adevărat conformă temei SUV, măsurând 186 mm. Masa proprie de 2256 kg este în limitele așteptate pentru un SUV cu propulsie 100% electrică. Există și opțiunea tracțiunii integrale.

Motorizarea de bază, prezentă pe versiunea Skoda Elroq 50 (autonomie 375 km), mizează pe o baterie de 55 kWh, motorul amplsat în spate dezvoltând 170 CP și un cuplu maxim de 310 Nm. La nivelul următor, Skoda Elroq 60 (autonomie 400 km) dispune deo baterie de 63 kWh și un motor capabil să ofere 204 CP, cuplul fiind similar cu al versiunii de bază, adică 310 Nm. Situată la vârful ofertei, Skoda Elroq 85 este dotată cu bateria de 82 kWh. În versiunea cu tracțiune spate, motorul dezvoltă 286 CP (cuplu de 545 Nm), iar autonomia se ridică la 581 km. Varianta cu tracțiune integrală se numește Skoda Elroq 85x, are două motoare, dar specificațiile sale nu au fost încă date publicității.

taguri
Adaugă un comentariu