La mare, la soare, consumul de alcool și droguri e în floare

O acțiune de mare amploare a Poliției Române pe litoral a avut ca rezultat verificarea a peste 1.200 de șoferi cu aparatele etilotest și drug-test.

„Noaptea trecută, poliţiştii rutieri constănţeni, sprijiniţi de poliţişti rutieri ai Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ai altor inspectorate de poliţie judeţene din ţară, au desfăşurat o acţiune cu efective mărite, pentru prevenirea şi combaterea consumului de alcool şi substanţe psihoactive la volan’, a transmis duminică Poliţia Română citată de hotnews.ro.

În urma verificării celor peste 1.200 de șoferi, au fost constatate și aplicate 21 de infracțiuni și tot 21 de contravenții.

Din cele 21 de sancțiuni contravenționale, 17 au fost pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice sub limita la care este considerată infracțiune. Prin urmare, au fost reținute permisele conducătorilor auto în vederea suspendării.

În ceea ce privește infracțiunile, 14 dintre ele au fost pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, două pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice peste limita pentru care devine infracțiune, iar doi șoferi au fost prinși la volan după ce consumaseră droguri ilicite. Unul dintre aceștia consumase metamfetamină, iar celălalt, cocaină.

La această acțiune au ajutat și echipajele canine din cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea’ Sibiu şi ale Gărzii de Coastă Constanţa.

Sursa: HotNews.ro

Adaugă un comentariu