Automobil parcă venit dintr-un univers alternativ: Morgan Midsummer. Sigur va fi apreciat în universul nostru.

Vara este aproape și, pare-se, britanicii s-au gândit din timp să propună sub numele Morgan Midsummer un speedster fabulos, dedicat sezonului însorit. Automobilul tocmai a fost prezentat oficial și arată de parcă la un moment dat, în pragul anilor 40, industria auto ar fi apucat-o pe o cale divergentă de ceea ce s-a întâmplat în realitatea noastră.

Morgan Midsummer păstrează tema stilistică a automobilelor sport antebelice, transpusă aici într-o cofigurație barchetta/speedster (fără parbriz și fără vreun fel de pavilion). În același timp, înfățișarea sa include elemente tehnice avansate, specifice mileniului al treilea: integrare fină a elementelor de caroserie, artificii aerodinamice actuale, un afișaj multifuncțional în zona instrumentelor de bord și altele. Jantele și farurile îmbină ideile de retro și avansat într-o manieră nemaivăzută.

Dincolo de aspectul acestui cocktail vizual delicios se află numai tehnologie avansată. Structura portantă este din elemente de aluminiu lipite, iar sub capota din față se află o motorizare turbo cu 6 cilindri în linie cuplată la o cutie automată cu 8 trepte (BMW and ZF, thank you so much!).

Designul poartă semnătura Pininfarina (95 de ani de activitate în domeniul caroseriilor personalizate). Morgan Midsummer vine la timp pentru a sărbători cum se cuvine cea de-a 115-a aniversare a minii, dar ambițioasei companii britanice. Din nefericire, producția seriei Morgan Midsummer este limitată la numai 50 de exemplare.

Adaugă un comentariu

Articole similare