„Best of Show”, plus o prezență scenică marcantă: Alfa Romeo a strălucit la Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2024.

Despre prezența unuia dintre cele 33 de exemplare Alfa Romeo 33 Stradale (recenta serie limitată a mărcii italiene) s-a știut înainte de desfășurarea celebrului concurs de eleganță de la lacul Como. Pe de altă parte, câștigarea titlului de „Best of Show' de către un exemplar Alfa Romeo 8C 2300 a fost o surpriză plăcută.

Distinșii invitați și oaspeți ai celebrului eveniment cu profil clasic 2024 Concorso dEleganza Villa dEste au avut multe automobile excepționale de admirat la fața locului, dar unul a meritat atenție în mod special. Este vorba despre exclusivistul coupe Alfa Romeo 33 Stradale. Această interpretare modernă a mașinii Alfa Romeo 33 Stradale din 1967 a ajuns să fie materializată de către Centro Stile Alfa ca urmare a interacțiunii cu un cerc exclusivist al clienților și pasionaților Alfa Romeo, prilej cu care acestora li s-a cerut să formuleze ce și-ar dori cel mai mult de la marca din Milano.

Abordarea retrodesign a preluat atât cât trebuie din trecut – liniile sculpturale, proporțiile ireproșabil studiate, interiorul cu stil minimalist, dar având detalii fin elaborate – și a lăsat un spațiu generos de exprimare tehnologiei actuale.

În poziție centrală se află montată o nouă variantă a motorului V6 twin-turbo de 2,9 litri cunoscut de la seria Giulia. Vorbim despre un motor așa-zis „superpătrat’, având alejazul mai mare decât cursa, o caracteristică definitorie a sportivității. În cazul lui Alfa Romeo 33 Stradale, puterea motorului ajunge la 620 CP. Au mai fost comunicate o viteză maximă de 333 km/h și o accelerație de la 0 la 100 km/h care durează sub 3,0 s. A mai fost propusă și tentația unei puteri de 750 CP, generate de un sistem de propulsive 100% electric. A pufnit în râs cineva?

Cât despre cuceritorul titlului „Best of Show', respectivul exemplar Alfa Romeo 8C 2300 din 1932 are designul caroseriei de tip Spider semnat de către Figoni. Vorbim aici despre un exemplar bazat pe varianta cu ampatament scurt a șasiului antebelic produs de Alfa Romeo, având sub capotă o motorizare cu 8 cilindri de 2,3 litri. Aceasta este capabilă să furnizeze 142 CP. O evaluare a prețului actual pentru spiderul Alfa Romeo 8C 2300 Figoni vizează cifra de peste trei milioane de euro.

Duminica trecută, mândrul proprietar al automobilului care aparține colecției HM din Belgia, a primit prestigiosul premiu al câștigătorului Trofeo BMW Group – „Best of Show'. Acesta a fost înmânat de Helmut Käs, șeful BMW Group Classic și președintele Concorso dEleganza Villa dEste, în prezența lui Wilhelm Schmid, CEO-ul producătorului de ceasuri A. Lange und Söhne. Alături de uimitorul trofeu, câștigătorul selectat de juriu a primit și un exemplar unic al cronografului 1815 având carcasa din aur alb. Ceasul exclusivist a fost creat de A. Lange und Söhne special pentru câștigătorul „Best of Show'.

Adaugă un comentariu

Articole similare