Cel mai mic dintre SUV-urile electrice ale mărcii, Volvo EX30, atrage atenția românilor prin argumentul prețului tentant.

Dincolo de logica empirică a situației – care ne spune că e normal ca obiectul cel mai mic din gamă să fie cel mai ieftin – în cazul lui Volvo EX30, prețul este realmente tentant pentru piața BEV-urilor din România. Până pe 30 septembrie, doar în țara noastră, prețul acestui model este unul cu totul special care pornește de la 29.980 de euro cu TVA inclusă.

Achiziționarea unui exemplar Volvo EX30 la acest preț poate avea loc în limita stocului disponibil, prin programul Rabla Plus derulat de Administrația Fondului pentru Mediu și finanțat din Fondul pentru Mediu. Prețul final este calculat pentru versiunea Volvo EX30 Core Single Motor și este obținut prin scăderea din prețul standard al vehiculului a contravalorii ecotichetului în valoare de 5.100 Euro (25.500 RON, calculați la cursul de 1 Euro/5 lei) și a reducerii comerciale oferite de dealerii Volvo autorizați.

În condițiile notate, SUV-ul electric al suedezilor propune electromobilitate cu caracter premium la preț similar cu al automobilelor cu motorizare ICE. Oferta mai include service gratuit și garanție pentru 3 ani, pentru baterie fiind oferită o garanție de 8 ani. Mai menționăm că Volvo EX30 își poate încărca bateria de la 10 la 80% în doar 26 de minute dacă alimentarea are loc la un flux de curent continuu de 175 kW.

Volvo EX30 a fost dimensionat pe un gabarit care are mare succes pe piață acum: porporții de crossover situate undeva între segmentul de top al clasei mici și cel de bază al clasei compacte. Dimensiunile sale sunt: lungime 4,233 mm, lățime1,837 mm, înălțime1,555 mm. Ampatamentul măsoară 2,650 mm.

La bord există un singur ecran multifuncțional, a cărui diagonală este de 12,3 inchi. După cum era de așteptat, sistemul de operare poartă amprenta Google. În privința propulsiei, Volvo EX30 are un motor electric de 272 CP (cuplul său atinge 343 Nm) amplasat la puntea din spate. Puterea acestuia e suficientă pentru ca SUV-ul compact să accelereze de la 0 la 100 km/h în 5,7 s. Bateria de 51 kWh asigură o autonomie compatibilă cu utilizarea tipic urbană sau metropolitană curentă.

taguri
Adaugă un comentariu