Cu ce vom alimenta în viitor motoarele termice? Patru Mazda MX-5 au arătat că se simt bine arzând combustibil sustenabil Coryton.

Abordare britanică inedită pentru aniversarea de 35 de ani de la lansarea seriei Mazda MX-5: patru exemmplare MX-5 – câte unul din fiecare generație – au parcurs un traseu de peste 1600 km (1000 de mile) de la Land’s End la John O’ Groats folosind un combustibil sustenabil de origine britanică.

Propulsată pe tot drumul de un biocombustibil 100% din gama SUSTAIN furnizată de producătorul Coryton, cea mai bine vândută mașină sport cu două locuri din lume a devenit prima mașină care a parcurs traseul de la un capăt la altul al Regatului Unit folosind numai combustibil sustenabil.

Automobilul reprezentativ pentru fiecare generație a seriei Mazda MX-5 a parcurs traseul folosind SUSTAIN 100 RON E5, un biocombustibil de a doua generație de la Coryton, care nu conține niciun combustibil fosil și este fabricat din deșeuri agricole și subproduse din culturi care nu pot fi utilizate pentru consum. Fără a fi necesare modificări ale mașinilor, combustibilul de tip drop-in utilizează carbonul deja existent în atmosferă, pe care plantele îl absorb pe măsură ce cresc, reciclându-l, în loc să elibereze CO2 suplimentar, așa cum fac combustibilii fosili.

De-a lungul celor 1600 de kilometri, au fost vizitate patru organizații de pionierat care prezintă potențialul tehnologiilor pe termen lung. În timp ce biocombustibilul pur utilizat nu este în prezent disponibil pentru publicul larg, alți combustibili din portofoliul SUSTAIN sunt disponibili, demonstrând rolul pe care combustibilii sustenabili îl pot juca în reducerea emisiilor de dioxid de carbon atât pentru mașinile moderne, cât și pentru cele clasice și subliniind în continuare modul în care combustibilii sustenabili ar putea completa abordarea Mazda Multi-Solution pentru atingerea neutralității climatice.

Drumul de la Land’s End la John O’ Groats este doar un exemplu al dedicării Mazda față de demonstrarea rolului pe care combustibilii sustenabili îl pot juca în reducerea emisiilor de carbon în autovehicule. Din iunie 2023, flota Mazda UK Heritage va fi alimentată cu combustibil sustenabil SUSTAIN Classic 80, care este disponibil pe piață pentru publicul larg. În timp ce în 2022, Mazda MX-5 a fost primul vehicul care a parcurs 1600 de kilometri prin Regatul Unit și a făcut un tur pe un circuit din fiecare țară de origine, alimentat cu combustibil sustenabil.

Adaugă un comentariu

Articole similare