Debut pentru Leapmotor în România prin două serii EV, orientate spre traficul urban și profilul SUV de la nivelul clasei medii.

Tânăra marcă de origine chineză (fondată în 2015 la Hangzhou) intră pe piața din România cu seriile de automobile electrice numite C10 și T03. Indicativele acestea nu au vreo relevanță în sine, așa că sunt necesare câteva detalii: C10 este un SUV de clasă medie, iar T03 este un vehicul de clasă mini destinat unei utilizări preponderent urbane. Menționăm că grupul Stellantis deține în prezent marca Leapmotor în proporție de 51/49%.

Începând cu luna septembrie 2024, grupul AUTOITALIA va reprezenta marca pe teritoriul României, printr-o nouă companie, numită AUTOGREEN MOTOR. În prezent, AUTOITALIA este importator oficial local al mărcilor Fiat, Fiat Professional, Jeep, Alfa Romeo, Abarth și Maserati, deținute de Stellantis.

Leapmotor International a expediat la finalul lunii iulie primul lot de vehicule electrice Leapmotor – SUV-urile C10 și mașinile de oraș T03 – din Shanghai, China, către porturile europene, marcând un moment semnificativ în parteneriatul cu Stellantis și demonstrând angajamentul comun de a oferi rapid mobilitate sustenabilă și inovație pe piața europeană a vehiculelor electrice. Vehiculele Leapmotor C10 și T03 sunt echipate cu tehnologie EV de ultimă generație, oferind performanțe, eficiență și autonomie excepționale. Leapmotor este a treia cea mai mare companie startup de vehicule NEV din China, după vânzări, în luna iulie 2024.

Profitând de canalele de distribuție Stellantis, societatea mixtă Leapmotor International plănuiește să crească punctele de vânzare pentru vehiculele Leapmotor în Europa de la 200 la sfârșitul anului 2024, la 500 până în 2026, pentru a asigura un nivel ridicat de servicii pentru clienți. Pe măsură ce vehiculele C10 și T03 pornesc în călătoria lor către Europa, Stellantis și Leapmotor rămân dedicate să împingă limitele inovației și sustenabilității în industria auto. Expedierea din iulie este doar începutul unei colaborări pe termen lung, menită să transforme peisajul mobilității electrice în Europa și dincolo de aceasta. Este planificat ca cel puțin un model să fie lansat în fiecare an, în următorii trei ani.

SUV-ul Leapmotor C10 este primul produs global al mărcii Leapmotor, construit conform standardelor globale de design și siguranță. Leapmotor C10 se bazează pe arhitectura tehnologică LEAP3.0 dezvoltată intern de Leapmotor, care include tehnologii electrice inteligente de ultimă generație, precum structura electronică și electrică integrată central, tehnologia cell-to-chassis (CTC) și cockpitul inteligent de top.

Leapmotor C10 este un vehicul de segment D complet echipat, centrat pe familie, care oferă o experiență premium de conducere și manevrare, având o autonomie WLTP de 420 km și fiind capabil să îndeplinească standardul de siguranță EURO NCAP de 5 stele. După ce a câștigat „2023 International CMF Design Award' pentru integrarea reușită a aspectelor tehnice și estetice, Leapmotor C10 a câștigat recent Gold Award 2024 la French Design Awards (FDA) și Gold Award din 2024 la US MUSE Design Awards.

Leapmotor T03 este o mașină urbană elaborată de segment A (clasă mini) având patru portiere și un spațiu interior de segment B (clasă mică). Este nu doar elegantă, ci și plăcută de condus și are o autonomie WLTP de 265 km. S-a clasat pe locul 1 în studiul de calitate inițială J.D. Power în segmentul BEV de mici dimensiuni.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare