Suma totala a celor 3 tichete valorice este de aproximativ 2700 euro, prima care poate fi utilizata pentru achizitionarea unei masini noi.
Prima data, proprietarul sau mostenitorul unui automobil uzat, merge la dealer pentru inscrierea in program.
Pasul 2: Rabla este dusa la un colector autorizat, operatiune in urma careia, proprietarul va pleca cu tichetul/tichele valorice si certificatul de distrugere a masinii uzate.
Pasul 3: Se merge la notar pentru copii legalizate pentru certificatul/certificatele de inmatriculare si cel/cele de distrugere a masinii/masinilor. Tot notar, in cazul achizitionarii noului vehicul in sistem leasing, aveti de completat o declaratie pe propria raspundere, autentificata de notarul public, prin care va exprimati optiunea achizitionarii autovehiculului dupa perioada de leasing. Declaratia va fi necesara firmei de leasing care va va finanta.
Pasul 4: Radierea masinii la Politie. De la serviciul comunitar regim permise de conducere si inmatriculare trebuie sa obtineti certificatul de radiere din evidenta circulatiei a automobilului casat si trebuie sa predati originalele certificatului de inmatriculare si pe cel de destrugere a masinii uzate. Certificatul de radiere din circulatie trebuie sa mentioneze ca masina uzata a fost casata in vederea dezmembrarii.
Pasul 5: Se revine la dealer cu urmatoarele documente:
– actul de identitate al proprietarului (copie si original);
– tichetul valoric/tichetele valorice (original);
– certificatul de inmatriculare al autoturismului uzat (copie legalizata);
– certificatul de distrugere al autoturismului uzat (copie legalizata);
– certificatul de radiere al autoturismului uzat (copie legalizata);
– declaratia pe propria raspundere (autentificata de notarul public), prin care va exprimati optiunea de a achizitiona autovehiculul nou la sfarsitul perioadei de leasing, daca noul automobil se finanteaza in baza unui contract de leasing financiar.
Tichetul valoric (original) se poate vinde unei alte persoane impreuna cu:
– certificatul de inmatriculare a autovehiculului uzat (copie legalizata);
– certificatul de distrugere a autovehiculului uzat (copie legalizata);
– certificatul de radiere din evidenta circulatiei a autovehiculului uzat (copie legalizata).