Elemente de stil retrodesign, nume celebru și tehnică total nouă: Ford Capri 2025 ridică miza în jocul electromobilității.

Ford speră ca viitorul său SUV electric să genereze cel puțin tot atâta entuziasm și atractivitate pe cât a generat coupe-ul Ford Capri lansat în 1969 – au trecur 55 de ani de atunci. După câte se vede, reeditarea unei serii celebre de automobile în termenii actuali ai lumii auto a funcționat în acest caz cu apropo-uri legate de nume și stil, altfel conceptul mașinii fiind complet schimbat.

Noul Ford Capri are propulsie 100% electrică și a fost avansată o cifră tentantă în privința autonomiei: 620 km. Acesta ar fi primul argument prin care se dorește captarea interesului pentru noua serie de SUV-uri Ford, cel de-al doilea fiind legat de latura practică. Din acest punct de vedere, sunt așteptate un habitaclu spațios și un portbagaj cu volum util de 570 l.

O altă noutate interesantă: ecranul sistemului multimedia SYNC Move de 14,6 inchi se poate mișca în sus și în jos la diferite unghiuri pentru facilitarea ergonomică a utilizării funcțiilor sale. Sistemul audio de top provine, după bunul obicei al mărcii, de la Bang & Olufsen.

În privința prestațiilor dinamice, vă putem spune că versiunea de vârf (dual motor, tracțiune integrală) pune la bătaie 340 CP și poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în 5,3 s. Referitor la încărcare, în cazul unei surse de curent continuu de 185 kW, bateria poate fi „umplută' de la 10% la 80% în aproximativ 26 de minute.

Adaugă un comentariu

Articole similare