Ford România a anunțat miercuri, 5 iunie, demararea a șase programe noi de antreprenoriat social, ce vor fi finanțate de divizia filantropică a companiei. Constructorul auto este optimist că proiectul va crea numeroase locuri de muncă și va îmbunătăți nivelul de trai al locuitorilor din Oltenia.
Cele șase programe de antreprenoriat sociale se vor desfășura în cadrul Centrului de Resurse și Angajament Ford din Craiova, inaugurat în octombrie 2018. Acestea au fost stabilite în urma unei competiții între elevi de la diverse facultăți din cadrul Universității din Craiova, competiție organizată de Asociația Pentru Educație SV Oltenia (EDUCOL).
Citește și
Fanii Dacia sunt UIMIŢI: iată ce motor NOU primeşte Duster! Va fi mai ieftin?
Un șofer le-a prezentat polițiștilor buletinul și a fost amendat cu 4.000 de lei. Ce era în neregulă cu actul…
COD RUTIER 2019. Motive de bucurie pentru ŞOFERI! Iată noua LEGE
Acest număr de înmatriculare este INTERZIS! Şi totuşi îl vedem pe maşini conduse de ŞMECHERI
Proiectele câștigătoare, cărora Ford Motor Company Fund va acorda granturi de 15.000 – 30.000 de dolari, sunt următoarele:
- AgeleSS – Shoes, Sneakers and More: Recondiționarea pantofilor vechi pentru a produce încălțăminte accesibilă, reducând în același timp impactul negativ pe care milioane de perechi de pantofi îl au asupra mediului în fiecare an.
- ASKS – Academy of Science, Knowledge and Skills: Încurajează din ce în ce mai mulți tineri să se apropie de Științe, Tehnologie, Inginerie și Matematică prin workshop-uri dedicate, o tabără de vară și legături cu business-uri locale care asigură experiență reală pentru participanți.
- GRENA – Green Nature for Healthy Life: Construcția unor sere care vor îmbunătăți recoltele, dezvoltarea unor noi varietăți de plante care sunt adaptabile la schimbările climatice, sprijinirea fermierilor mici și înființarea unor workshop-uri dedicate unui stil de viață sănătos pentru tineri.
- H4H – Human for Human: Un centru de reabilitare care va acoperi mai multe zone de interes medical, oferind acces îmbunătățit la informații și sfaturi profesioniste, terapie fizică, logopedie, educație psiho-socială, sprijinind dezvoltarea personală a tinerilor.
- NAO: Un program inovator software dedicat roboților NAO care va asigura implicarea interactivă și emoțională a copiilor diagnosticați cu autism în timpul sesiunilor de terapie.
- MarCo: Afacere dedicată zonei de marketing și comunicare care va sprijini ONG-urile concentrate pe binele comunității și întreprinderile sociale CRAF care au nevoie de ajutor în zona comunicării. Studenții vor putea să câștige experiență foarte valoroasă la nivel practic.
În cadrul Centrului de Resurse și Angajament Ford din Craiova sunt deja în curs de dezvoltare alte proiecte promițătoare:
- EcOil-Cuv: colectarea uleiului uzat dedicat reciclării și transformarea sa în săpun organic, cu scopul de a micșora impactul negativ asupra mediului;
- GoBike Craiova: centre de închierere a bicicletelor la preț accesibil, pentru a stimula mobilitatea și un stil de viață sănătos;
- Centrul de Asistență și Îndrumare Școlară și Socială: un program afterschool conceput pentru a integra copiii din medii defavorizate și care este bazat pe o serie de cursuri de limbi străine.
Ford Motor Company Fund, divizia filantropică a constructorului auto, derulează în fiecare an peste 1.700 de proiecte comunitare pe întregul glob.
Recent, voluntarii Ford România au reabilitat heliportul Spitalului Județean de Urgență Craiova și au amenajat spațiile de joacă ale două grădinițe locale.
Sursa foto: Marcin Mincer, via Wikimedia Commons