Hennessey Venom F5 va debuta în 2020 și promite o viteză maximă de 482 km/h

Hennessey Performance Engineering, o companie din Statele Unite, are în plan să creeze cel mai rapid autoturism de stradă produs în serie limitată. Hennessey Venom F5 va avea un propulsor V8 biturbo cu 1.622 CP.

Citește și:

Duster 1.3 TCe: cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

TOP 25 cele mai vândute mașini în Europa în 2018

Copacii căzuți peste mașini: când și cum pot cere despăgubiri șoferii

Românii au prins gustul mașinilor electrice: Câte au cumpărat în 2018

Autostrada de Centură prinde contur

Și-a modificat bicicleta ca să prindă 60 km/h, dar poliția nu a fost încântată

Ce se întâmplă dacă torni Coca-Cola în rezervorul mașinii?

Caracatița de parbriz, noua măsură împotriva șoferilor care parchează neregulamentar

 

Compania texană a luat naștere în 1991 și a reprezentat viziunea fondatorului John Hennessey. Americanii sunt specializați în modificarea autoturismelor Ferrari, Porsche, McLaren, dar și a cunoscutelor branduri americane Dodge, Cadillac, Jeep, Ford, etc.

Pe lângă oferirea unor pachete de îmbunătățiri pentru alți producători, Hennessey Performance Engineering și-a propus să producă cele mai rapide mașini din lume.

Prima mașină dezvoltată de compania texană se numește Hennessey Venom GT și este bazată pe Lotus Exige. Aceasta dispune de un propulsor V8 biturbo de 7 litri, ce oferă o putere maximă de 1.217 CP și este capabilă să depășească viteza de 430 km/h. În total a fost fabricate 13 unități între 2010 și 2017.

Pentru 2020, tunerul american are de gând să lanseze noul model Hennessey Venom F5. Spre deosebire de Venom GT, autoturismul este realizat de la zero, pe o nouă platformă tehnică. Propulsorul V8 bitorubo de 7,6 litri va avea 1.622 CP și un cuplu maxim de 1.763 Nm.

Americanii sunt de părere ce Venom F5 va fi noul standard în lumea autoturismelor ultrarapide. Numele provine de la scara Fujita cu ajutorul căreia se măsoară intensitatea unei tornade. O tornadă F5 poate ajunge la o viteză a vântului cuprinsă între 420 și 512 km/h.

Autoturismul va accelera de la 0-100 km/h în mai puțin de două secunde, iar timpul 0-300 km/h se va realiza în sub zece secunde. Clienții pot opta pentru o transmisie manuală cu șase trepte sau pentru o transmisie semi-automată cu șapte trepte. Ambele transmit puterea motorului doar către puntea spate.

Masa mașinii este de doar 1.338 de kilograme (cu fluide), ceea ce se traduce printr-un raport putere/greutate de 1.213 CP/tonă. Frânele ceramice vor fi produse de Brembo, iar jantele lui Venom F5 vor fi încălțate cu anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2.

Prețul unei unități ajunge la 1,6 milioane de dolari, iar producția planificată este de doar 24 de bucăți.

Adaugă un comentariu