Miză ridicată pe versiuni sportive: MINI John Cooper Works Electric şi MINI John Cooper Works Aceman debutează la Paris.

Marca britanică abordează ediția din 2024 a Salonului Auto de la Paris cu două prezentări în premieră mondială. Performanțe fără poluare este ideea de bază pentru MINI John Cooper Works Electric, în timp ce MINI John Cooper Works Aceman adaugă un plus de funcționalitate la perspectiva menționată.

Designul optimizat din punct de vedere aerodinamic, combinat cu o tehnologie a suspensiei inspirată din motorsport şi o echipare standard extinsă conferă noilor variante John Cooper Works electrice un caracter elitist. Nu putem trece mai departe fără să amintim că abilitățile sportive ale automobilelor electrice MINI au fost dovedite de un proiect pionierat românesc în motorsport – Racing MIMI.

Atât MINI John Cooper Works Electric cu până la 190 kW/258 CP, cât şi MINI John Cooper Works Aceman, tot cu până la 190 kW/258 CP, mizând pe valori de acceleraţie şi viteză maximă de top în cadrul segmentelor respective confirmă ambițiile de supremație la nivelul clasei mici. Arhitectura modelelor MINI electrice se potriveşte perfect cu caracteristicile determinant orientate spre performanţă ale modelelor John Cooper Works.

Astfel dotat, MINI cu 3 uşi sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 5,9 secunde, în timp ce MINI John Cooper Works Aceman accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,4 secunde. Ambele modele au o viteză maximă de 200 km/h şi un cuplu maxim al sistemului de 350 Nm. Bateriile de înaltă tensiune, fiecare cu un conţinut brut de energie de 54,2 kWh, oferă o autonomie în ciclul de testare WLTP de până la 371 de kilometri pentru MINI John Cooper Works Electric, respectiv de până la 355 de kilometri pentru MINI John Cooper Works Aceman.

Sistemele avansate de asistare a conducerii din noile modele electrice John Cooper Works fac viața şoferului mai ușoară atunci când acesta nu recurge la modul Sport. Controlul automat al vitezei şi al distanţei dintre vehicule fac şi mai confortabil condusul în situaţii de trafic de zi cu zi.

Pe şosea, pachetul MINI Navigation oferă opţional afișare cu vizualizare 3D şi Augmented View, afişează situaţia curentă a traficului, oferă informaţii despre opţiunile de parcare, inclusiv opţiunile de plată digitală şi multe altele. Funcţiile extinse de asistenţă sporesc siguranţa prin sprijinirea controlul direcţiei şi al benzii, ca parte a pachetului complet Driving Assistant Plus.

Parking Assistant Professional foloseşte 12 senzori cu ultrasunete şi patru camere Surround View pentru a detecta locurile de parcare adecvate şi pentru a iniţia automat manevrele de parcare, dacă este necesar.

Adaugă un comentariu