Proiectul de Ordonanță de urgență pentru reglementarea ridesharing-ului a fost dezbătut ieri în Guvern, în prima lectură. Actul legislativ a primit marți avizul CES (Consiliul Economic şi Social) și urmează să fie adoptat cât de curând.
Ordonanța de urgență pentru reglementarea serviciilor de tip ridesharing va asigura concurență loială și un raport just între cerere și ofertă, promite prim-ministrul României.
„Pentru prima dată reglementăm acest tip de transport de persoane, care funcționază prin intermediul unor platforme digitale și la care apelează tot mai mulți cetățeni. Soluția pe care o avem în vedere va asigura transportul pasagerilor în condiții de siguranță și accesul acestora la cât mai multe acțiuni astfel încât încurajarea concurenței loiale și relația corectă între cerere și ofertă să ducă la servicii de calitate‘, a anunțat premierul, citat de Digi24.
Citește și:
O NOUĂ metodă de FURT din maşini face ravagii! Iată cum te păcălesc HOŢII cu o monedă
CEA MAI TRISTĂ VESTE: Nu-l vom mai vedea vreodată pe Michael Schumacher!
Scene UIMITOARE: Operație pe inimă, pe marginea drumului pentru salvarea unui motociclist
Milioane de ŞOFERI fericiți! Se dă LEGE pentru ieftinirea benzinei! De când se aplică
Toţi ŞOFERII DE TIR trebuie să ştie: iată noul DISPOZITIV OBLIGATORIU din 15 iunie
Autorizarea administrativă a operatorilor de transport alternativ va avea o valabilitate de trei ani, potrivit prim-ministrului: „Vom crea un sistem unitar de reglementare a activităților de transport alternativ care funcționează prin intermediul unor platforme digitale, prin autorizarea administrativă a acestora pe o perioadă de trei ani, atât în ce privește platformele digitale, cât și operatorii de transport alternativ‘.
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat că proiectul de Ordonanță de urgență a obținut încă de mați avizul din partea CES (Consiliul Economic Social). Acesta urmează să fie adoptat în cel mai scurt timp.
Reamintim că serviciile de ridesharing au intrat în ilegalitate pe data de 16 mai, când a intrat în vigoare noua Lege a Taximetriei. Aceasta permite sancționarea șoferilor Uber sau Bolt cu o amendă contravențională cuprinsă între 1.000 și 5.000 de lei, precum și prin confiscarea plăcuțelor de înmatriculare.