Pas mai important pentru Fiat decât s-ar putea crede la prima vedere: noul Fiat 600 reprezintă interesele mărcii în segmentul B.

De fapt, ca să parafrazăm cuvintele astronautului Neil Armstrong, pronunțate când a făcut primul pas pe Lună: „o mașină mică, dacă ne luăm după standardele actuale de clasă, dar un pas mare pentru Fiat pe piața internațională.' Spunem asta pentru că evoluția dimensiunilor clasei mici a evoluat mult în ultimele decenii și, de fapt, Fiat 600 (lungime de 4,17 m) este cam la fel de mare ca un VW Golf Mk 4 (lungime 4,14 m, lansat în 1997).

Cu alte cuvinte, Fiat 600 este un automobil familial care oferă condiții de spațiu dintre cele mai bune îmbinate cu un caracter funcțional potrivit vieții metropolitane moderne. În plus, el oferă și un stil italian incomparabil, incluzând posibilități de echipare cu tușă premium. Versiunea electrică dispune și de cel mai mare frunk (protbagaj frontal) din clasa mică.

Iconic la exterior, Dolce Vita la interior: noul Fiat 600 exprimă perfect farmecul stilului de viață italian, datorită designului său cool și elementelor precum terapia cromatică și funcția de masaj, pentru o experiență cu adevărat multisenzorială.

Cu o lungime generoasă de 4,17 metri lungime, Fiat 600e cel mai bun spațiu de depozitare frontală din clasă (pentru versiunea electrică) și o autonomie de peste 400 km în ciclul combinat WLTP și mai mult de 600 km în ciclul urban, reprezintând soluția ideală atât pentru iubitorii de oraș, cât și pentru entuziaștii de activități în aer liber.

Iconic la exterior, Dolce Vita la interior: Noul Fiat 600 exprimă perfect frumusețea și stilul de viață italian, datorită designului său cool și caracteristicilor precum terapia prin culori și funcția de masaj, pentru o experiență cu adevărat multisenzorială.

Seria modelelor Fiat de clasă mică tocmai a fost lansată în România, inclusiv varianta „vârf de gamă': Fiat 600 La Prima. Urmând succesul predecesorului său și al bestseller-ului Fiat 600 din anii ’50, renumit și ca mașina de familie, noul Fiat 600 se poziționează în centrul segmentului B, aflat într-o extindere rapidă. Fiat mizează pe creativitate pentru mobilitatea urbană sustenabilă și prezintă noile Fiat 600 și 600e, propuneri excelente în cadrul tematic al clasei mici. Pe scurt, noile 600 și 600e iau ce este mai bun din segmentele B și B-SUV pentru a oferi o experiență de condus frumoasă, plină de bucurie și confort.

Noul Fiat 600 se vrea a fi fratele mai mare al modelului 500. În comparație cu noul 500, aspectul său augmentat prezintă un design mai ferm conturat, o semnătură reîmprospătată cromată 600' atât pe partea frontală, cât și pe laterale, și o identitate reînnoită a iluminării LED. Aspectul exterior elegant, dar dinamic, este îmbunătățit de roțile mai mari (până la 18' și un diametru de 690mm), pragurile și pasajele roților în negru mat. Mai multe caracteristici fermecătoare evidențiază liniile exterioare, cum ar fi detaliile finisate în negru lucios, accentele cromate și elementele strălucitoare de pe luminile din spate.

Fiat 600 este primul automobil din segmentul B care oferă terapia prin culori. Clienții pot selecta până la 8 culori diferite atât pentru iluminatul ambiental, cât și pentru ambianța radio, cu o combinație implicită ton sur ton și un total de 64 de combinații diferite selectabile, pentru o experiență de culoare fără precedent. Pentru o experiență completă de SPA italian, scaunul șoferului este echipat cu reglare electrică și funcție de masaj pentru spate, pentru a vă relaxa după o călătorie lungă sau o zi aglomerată la muncă. Noul Fiat 600 oferă, de asemenea, scaune din piele sintetică Ivory cu monograma Fiat și accente turcoaz și încălzire în 3 trepte pentru un confort maxim și o senzație de lux.

Noul Fiat 600 este, de asemenea, echipat cu funcții de siguranță și asistență de ultimă generație, care îl recomandă pentru viața de zi cu zi modernă. Oferă conducere autonomă de nivel 2, aducând toate beneficiile asociate: sistemul Adaptive Cruise Control (ACC) frânează sau accelerează în funcție de mașinile din jur; Intelligent Speed Assist citește limitele de viteză și recomandă aplicarea acestora, în timp ce Blind Spot Detection folosește senzori ultrasonici pentru a monitoriza unghiurile moarte și a avertiza asupra obstacolelor cu lumini de avertizare pe oglinda laterală. Tehnologia include și funcția Stop&Go; frână de parcare electrică, frânare autonomă de urgență cu recunoașterea bicicliștilor și pietonilor și senzor pentru detectarea oboselii șoferului pentru a monitoriza nivelurile de concentrare ale acestuia. În cele din urmă, senzorii 360° și camera de vedere spate cu unghi de 180° și linii dinamice ajută la evitarea obstacolelor în timpul parcării sau efectuării manevrelor complexe.

În ceea ce privește confortul și conectivitatea, noul Fiat 600e este echipat cu mai multe funcții care vor face fiecare călătorie mult mai plăcută și mai veselă. Este echipat cu un hayon electric handsfree – o bucurie pentru toți acei părinți care au mereu mâinile pline -, toate geamurile electrice, aer condiționat automat, senzor crepuscular și ploaie. Un sistem audio cu 6 difuzoare, radio complet personalizabil de 10,25' cu Navi, Apple CarPlay și Android Auto wireless, un cluster digital de 7' și servicii conectate completează oferta.

Noul Fiat 600e este un Super B în 5 uși, care oferă un spațiu impresionant pentru pasageri, cu 5 locuri și 15 litri de spațiu de depozitare în compartimentele din interior. Portbagajul are, de asemenea, o dimensiune generoasă, cu o capacitate de încărcare de 360 de litri.

Pe lângă versatilitatea spațiului, modelul se remarcă prin capabilitățile sale electrice excelente. Bateria litiu-ion de 54 kWh oferă noului 600e o autonomie de peste 400 km în ciclul combinat WLTP și peste 600 km în ciclul urban, făcând din noul Fiat 600e vehiculul ideal atât pentru utilizarea zilnică în oraș, cât și pentru escapadele de weekend.

Pentru a optimiza timpul de încărcare, noul 600e este echipat cu un sistem de încărcare rapidă de 100 kW. De exemplu, durează mai puțin de jumătate de oră pentru a încărca bateria până la 80%, cam același timp necesar pentru a vă pregăti mașina pentru weekend. Modelul vine, de asemenea, cu un încărcător de bord de 11 kW și un cablu Mode 3 pentru încărcarea acasă sau în public, asigurând o încărcare completă în mai puțin de 6 ore.

Motorul are o putere de 115 kW (156 CP), oferind o accelerație de la 0 la 100 km/h în 9,0 secunde. Noul Fiat 600e oferă posibilitatea de a alege: fiecare șofer poate conduce în stilul său, datorită celor trei moduri de conducere – eco, normal, sport – care pot fi selectate pentru a se potrivi stilului de condus.

Sistemul de propulsie MHEV de pe noul Fiat 600 Hybrid este cea mai bună expresie a tehnologiei și asigură confort și performanțe. Datorită acestei tehnologii avansate, noul 600 Hybrid oferă o experiență hibridă reală, permițând șoferului să se bucure de o experiență de conducere ultra-lină și electrică, nu doar în oraș la viteze sub 30 km/h, ci și pe drumurile urbane și rurale, când șoferul eliberează pedala de accelerație în condiții stabilizate sau la coborâre, și în aceeași situație pe autostradă. Vehiculul oferă o conducere lină și o călătorie plăcută datorită dispozitivului BSG (Belt-driven Starter Generator) care asigură o tranziție silențioasă și eficientă între propulsia termică și cea electrică.

Secretul prestațiilor optimizate constă în sinergia dintre motorul turbo cu ardere internă cu 3 cilindri și cilindree de 1,2 litri (100 CP), unitatea electrică BSG alimentată de o baterie baterie Li-ion la 48 V, totul fiind gestionat armonios prin noua cutie de viteze cu 6 trepte și dublu ambreiaj care include și motorul electric P2 de 21 kW.

Puterea electrică „extra' îmbunătățește suplețea răspunsului la turații mici și la plecarea de pe loc, oferind șoferului un start silențios și un răspuns prompt, cu tranziții transparente și rapide. Mai mult, această tehnologie permite recuperarea energiei pe măsură ce vehiculul încetinește. În condiții normale de conducere, motorul este proiectat să optimizeze consumul de combustibil și să economisească până la 15% din emisiile de CO2 comparativ cu un motor tradițional ICE cu transmisie automată.

Noul Fiat 600 Hybrid dispune de o accelerație până la 100 km/h în doar aproximativ 11* secunde și o livrare practic instantanee a cuplului din motorul electric. Performanța motorului cu ardere internă este astfel rapid susținută la repornire și optimizată, atenuând efectul de „turbolag' și asigurând un răspuns prompt la apăsarea pedalei de accelerație.

Alimentarea hibridă are multiple avantaje, printre care și pornirea în mod 100% electric (e-launch): lin, silențios și fără consum de benzină. De asemenea, motorul electric îmbunătățește eficiența și dinamica vehiculului, permițând mașinii să călătorească cu motorul cu ardere internă oprit în anumite situații. Acest mod este activat în timpul condusului în oraș sub 30 km/h, cu o autonomie electrică de 1 km pe drumuri urbane și rurale cu o conducere lină, când șoferul eliberează pedala de accelerație în condiții stabilizate sau la coborâre, și în aceeași situație pe autostradă. În acest fel, cererea de putere și nivelul de încărcare al bateriei pot fi gestionate compatibil.

Versiunea hibridă a lui Fiat 600 a fost lansată în România, iar modelul va fi disponibil în două configurații: Fiat 600 Hybrid – cea mai accesibilă versiune și Fiat 600 Hybrid La Prima – cea mai exclusivistă. Prețurile pornesc de la 19.244 euro + TVA (22.900 euro TVA inclus), iar versiunea de bază 1.2/100 CP MHEV cu transmisie automată include standard aer condiționat, faruri full LED, geamuri electrice față-spate, închidere centralizată, sistem multimedia cu touchscreen 10' și Android Auto / Apple CarPlay wireless, sistem audio cu 4 incinte, Cruise Control, volan în piele eco cu comenzi multimedia și cu padele, senzori de parcare posteriori și pachet de iarnă, cu scaune încălzite și parbriz încălzit în zona ștergătoarelor. Un pachet excelent care confirmă istoria lui 600 de a satisface nevoile de spațiu și confort ale familiilor, rămânând în același timp profund legat, în ceea ce privește stilul chic și spiritul, de emblematicul 500. Fiat 600 Hybrid este eligibil în Programul Rabla Clasic cu prima maximă la prețul de 19.400 Euro TVA inclus.

Versiunea electrică Fiat 600e pornește de la 30.252 euro + TVA (36.000 euro cu TVA inclus) în configurațiile (RED) și La Prima. Fiat 600e este al doilea model lansat în parteneriatului cu (RED), urmând lui (500)RED din 2021, cu misiunea de a fi „bun pentru oameni și bun pentru planetă': este un model electric, care respectă mediul și un viitor mai sustenabil, dar contribuie la misiunea (RED) pentru tratamentul și prevenția SIDA.

Noul Fiat (600e)RED adoptă culoarea roșie ca semn distinctiv, atât la exterior – de la caroserie până la logo-urile din față și spate -, cât și la interior – bordul și elementele de design ale. Husa pad-ului (RED) de pe tunelul central servește ca un alt reminder al parteneriatului. Două culori suplimentare sunt disponibile pentru a-l personaliza și mai mult: negru și alb. Fiat 600e(RED) cu o baterie de 54kWh 156 CP și 400 km autonomie WLTP este eligibil prin Rabla PLUS de la 30.900 euro TVA inclus.

Ambele modele beneficiază de avantaje suplimentare la achiziție: finanțare 0% Dobândă Fixă prin Impuls Leasing, garanție 2 ani + 3 ani  / 150.000 km, asistență Rutieră – gratuită 2 ani, 8 ani garanție pentru baterie (versiunea electrică).

 

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare