Pe lângă performanțe incitante, are și spațiu extins: MINI Cooper S 5-door insistă sesizabil pe latura practică.

Pentru cei care susțin că și-at fi luat un MINI dacă ar fi avut o pereche de portiere în plus, marca britanică vine acum cu un răspuns concret, propunând o versiune cu patru portiere pentru seria sa de modele hatchback care duce mai departe inspirația tradiției MINI.

Dar, pentru că MINI Cooper S 5-door măsoară 4036 mm în lungime, deja se poate afirma că vehiculul a lăsat în urmă rigorile clasei mini și se conformează exigențelor clasei mici. Lățimea de 1744 mm și înălțimea de 1464 mm tind să întărească ideea de mai sus. Mai notăm că ampatamentul este cu 72 mm mai lung față de al versiunii cu două portiere, interiorul fiind proiectat pentru a asigura condiții convenabile de ședere pentru cinci persoane – probabil că patru vor sta chiar bine.

Bancheta fracționabilă în proporții 60:40 permite extinderea și modularea portbajaului de la 275 litri până la 925 litri. De remarcat: în timp ce volumul standard de 275 l rămâne conform cu cifrele clasei mini, volumul util maxim – apropiat de 1 mc – reprezintă un argumente practic de nivel superior. Pentru cei care doresc un mesaj estetic sportiv mai propunțat, este propusă și o linie de finisare JCW.

Pentru propulsie sunt disponibile două motorizări cu benzină, eficiente și performante, astfel calibrate încăt comportamentul agil, spontan, cu tentă de go-kart care l-a impus pe MINI în ochii clientelei tinere să fie evident. Motorul cu trei cilindri pe benzină al lui MINI Cooper C 5-door generează 156 CP. MINI Cooper S 5-door este propulsat de un motor pe benzină cu patru cilindri de 204 CP. Dimensiunile compacte, consolele scurte și diametrul de bracaj de 11,4 m fac din MINI Cooper 5-door un model perfect adaptat unei utilizări metropolitane curente.

Adaugă un comentariu

Articole similare